Hurrikaani selvitti Akaa-Volleyn kotihurmoksen – akaalaisten riskipeli riitti hyvään haasteeseen

 

Keskitorjuja Shonari Hepburn joutui Hurrikaani-pelissä myös puolustusasemiin. Passari Ville Junturan harmiksi pallo nousee kauaksi hänen hyppysistään.

Hurrikaani Loimaan ja Akaa-Volleyn lentopallon Mestaruusliigan kohtaamiset ovat lähes paikalliskamppailuja. Joukkueiden kotisalien välillä on vain reilut 60 kilometriä viljapeltoja ja tuhatmäärin valkohäntäpeuroja. Otteluissa on myös paikallispelin tunnelma. Toijalan Monitoimihalliin oli keskiviikkona saapunut ennätysmäinen 565-henkinen äänekäs yleisö. Osa Loimaalta.

Yleisö sai, mitä oli tullut hakemaan – Mestaruusliigan arvon mukaista taistelua sarjapisteistä. Runkosarjan päätöskierroksista ja jo odotettavissa olevista sijoituksista ei ollut tietoakaan, vaan molemmat takoivat pisteitä tosissaan. Sarjapisteet lähtivät ennakkosuosikki Hurrikaanin matkaan lukemin 1-3 (32-30,20-25,20-25,32-34)

Ensimmäinen ja neljäs erä tarjosivat jännitystä

Ehkä juuri Akaa-Volley Fan Clubin ansiosta kotijoukkue vei ensimmäistä erää usean pisteen johdossa lähes loppuun saakka. Hurrikaani tasoitti tilanteen viime tingassa ja vei pelin jatkopalloille. Jännitystä riitti yli puolen tunnin verran. Akaa-Volley oli lopulta parempi. Kotijoukkueen hyökkäys oli astetta tehokkaampi.  Tulokseen vaikutti myös se, että Hurrikaanin Matti Oivanen ja Antti Ropponen eivät saaneet pelättyä syöttöään toimimaan.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu libero Voitto Köykkä näyttää, mikä erottaa liberon muista pelaajista: puolustuspelaamisessa libero on edellä muita. Kuvassa Enderwin Herrera ihmettelee Köykän nopeaa reagointia Hurrikaanin hyökkäykseen.

Loput kolme erää mentiin odotusten mukaisesti. Hurrikaani oli juuri sen verran parempi kuin kuluvan kauden todella tasaisen Mestaruusliigan sarjataulukko näyttää. Kotijoukkue pisti hyvin hanttiin ja neljättä erää se jopa vei puoleen väliin saakka. Etenkin Akaa-Volleyn puolustuspelaaminen nousi erinomaiselle tasolle.

Neljännessä mentiin ensimmäisen erän tapaan jatkopalloille. Akaa-Volleylla oli viisi eräpalloa, mutta syöttövirheet tulivat joukkueen kannalta pahaan saumaan. Ottelun ratkaisun takoi kentän paras pelaaja Hurrikaanin Ropponen. Ensin hakkuri hyökkäsi joukkueelleen eräpallon 32-33 ja sen jälkeen moukaroi syöttöviivalta todella kovan pommin. Akaa-Volleyn kohtuullisen hyvin koko pelistä selvinnyt vastaanotto nosti pallon peliin, mutta Ropponen hyökkäsi terävästi viimeisen pisteen vieraille.

Voitto Köykkä Akaan paras

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino kiitteli jälleen kerran Monarin tunnelmaa.

– Lämmin peli – hieno tunnelma jälleen kerran. On hieno pelata, kun katsomo elää mukana. Palloista tapeltiin viimeiseen saakka. Ja välillä vielä sen jälkeenkin, hymyili pelissä aina tunteella mukana oleva Heino.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli antanut joukkueelleen luvan pelata riskillä.

– Olihan tiukka peli ja kovaa taistelua. Olisimme ansainneet yhden pisteen, mutta ei voi mitään. Hurrikaani on sen verran vahvempi, että meidän oli pakko pelata riskillä. Hyvään haasteeseen se riitti, mutta ei voittoon.

Eniten pisteitä Akaa-Volleyn sarakkeeseen teki totutusti hakkuri Joni Mikkonen (23/+10). Mutta erikseen pitää mainita myös keskitorjuja Shonari Hepburn, jonka saldoksi muodostui 11/+10. Joukkueen parhaana palkittiin ansaitusti Hurrikaanin kovan hyppysyötön haltuun ottanut ja hyvään puolustuspeliin yltänyt libero Voitto Köykkä.

Runkosarja päättyy Akaa-Volleyn kannalta erittäin mielenkiintoisesti. Tulevana lauantaina Toijalan Monitoimihalliin saapuu todennäköinen ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustaja Savo Volley. Kello 17 alkavassa pelissä on seurattavaa yllin kyllin. Savon nimivahvassa joukkueessa ovat muun muassa Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala. Jos joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä, millä kokoonpanoilla lähdetään tähän viimeiseen peliin. Mennäänkö oletetuilla ykköskuusikoilla, vai annetaanko niiden huilata ja pistetään vaihtomiehet kehiin?