Akaa-Volley otti täydet pisteet Lakkapäältä

Miikka Lemola kunnostautui entistä kotiseuraansa vastaan. Viisi ässäsyöttöä ja 61 prosentin vastaanotto tyydyttivät valmentaja Oliver Lüütseppiä. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn ja Team Lakkapään peli ei noussut lentopallon Mestaruusliigan historian näyttävimpien pelien joukkoon. Melko ailahtelevia otteita nähtiin puolin ja toisin. Toki joukkueiden otteet kohenivat loppua kohden.

Akaa-Volley lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä Lakkapäällä oli laittaa kehiin vain kahdeksan pelikuntoista palloilijaa. Yhdeksän saatiin sentään pöytäkirjaan, mutta Matias Korhonen oli sairaana eikä käynyt kentällä kuin syöttämässä pariin otteeseen.

Ennakkoluulottomasti hyökännyt Lakkapää vei kolmen ensimmäisen erän alkua, ja Akaa-Volley ihmetteli vieraiden pistetehtailua. Joka erässä päädyttiin kuitenkin lopulta melko tasapäin ratkaisuihin.

Ensimmäisen erän kuningas oli entistä kotiseuraansa kurittanut Akaan Miikka Lemola. Yleispelaajan vastaanotto toimi täydellisesti ja miehen leijasyöttökin puri parin ässän verran. Erä päättyikin Lemolan ässään, ja toinen erä puolestaan alkoi saman herran suoraan syöttöpisteeseen.

Kakkoserä venyi aina jatkopalloille saakka ja viimeinen piste pyörähti Lakkapään laariin. Kolmas koitos oli lähes ensimmäisen kopio. Alussa Lakkapää karkasi reiluun johtoon, mutta hiljalleen kotijoukkue kiri etumatkan kiinni, laittoi vilkun päälle ja katkaisi maaliviivan neljän pisteen erolla.

Ottelun viimeinen ja neljäs erä oli ehkä ottelun paras. Molemmilla kokonpanoilla oli muutama näyttävä kuvio, jotka saivat reilut 400-päisen yleisön huokaamaan.

Akaa-Volley vei siis voiton ja otti kolme tärkeätä sarjapistettä numeroin 3–1 (25–18, 27–29, 25–21, 25–20).

Miikka Lemolan kunto nousee sopivasti

Lakkapään joukkueesta kannattaa parhaana palkitun passari Joel Juurisen lisäksi mainita Olli Saarenmaa, joka pelasi vasta kolmannen liigapelinsä. Tuohon nähden 20-vuotiaan hakkurin saldo 18/+11 on kunnioitettava.

Myös Lakkapään valmentaja Henri Tuomi nosti Saarenmaan erikseen esiin.

– Otteissamme oli paljon positiivista tänään. Vastaanottopeli oli vaikeaa (43 prosenttia), ja paljon oli sähläystä ja hölmöjä virheitä. Mutta hyvin tapeltiin lähes loppuun saakka. Saarenmaan Ollin otteet miellyttävät. Nuoren hakkurin onnistumisprosentti oli hieman parempi kuin kokeneen Joni Mikkosen verkon toisella puolella.

Akaan parhaana palkittu Mikkonen (25/+12) kiteytti tärkeimmän.

– Kolme pistettä.

Keskitorjujat antavat takakentällä paikkansa liberolle ja joutuvat näin vähemmän osallistumaan puolustuspeliin. Sauli Sinkkonen näytti kuitenkin pariin otteeseen, että sekin käy. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli ymmärrettävästi tyytyväinen.

– Meiltä hyvä syöttöpeli ja hyvä puolustuspeli ja hyvä faniporukka katsomossa. Eddie oli vielä hieman toipilaana ja Miikka Lemola on nyt keskittynyt vastaanottoharjoitteluun. Hyvin on taito tarttunut. Miikan hiha oli joukkueen paras ja siitä kiitos.

Lemolan peli oli kaiken kaikkiaan hyvä, eikä mies peitellyt, että hän nautti nimenomaan Lakkapäätä vastaan pelatessa.

– Totta kai sain lisäpotkua, kun vastassa oli viime kaudella edustamani rovaniemeläistokka.

Akaa-Volleylla on runkosarjassa vielä kolme ottelua. Perjantaina joukkue vierailee Vantaalla Ducksin salissa. Kaksi viimeistä peliä nähdään kotisalissa. Ensin vieraaksi saapuu Hurrikaani Loimaa keskiviikkona 27.2. ja sitten vielä tällä hetkellä todennäköisin ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustaja Savo Volley lauantaina 2.3.

Enderwin Herrera pelasi noin puolet keskiviikon pelistä ja joutui välillä nostamaan palloja peliin erikoisista asennoista. Toipilaan saldo oli komea, 12 hyökkäyksestä kahdeksan pistettä. Kuva Harri Mattila