Akaa palauttaa kuudennet luokat Sontulan ja Kirkonkylän kouluille

Akaan valtuuston vuoden 2019 talousarvioon tekemä merkittävin muutos oli Akaan Areenan rakentamisen siirtäminen vuodella. Näin varmistetaan se, että areena suunnitellaan huolella.

Ilman valtuuston uusia päätöksiä ei areenaa edelleenkään rakenneta, sillä joulukuun valtuustossa tehty päätös siirtää hanke vuodeksi 2020 ei sido valtuustoa. Sitova rakentamispäätös on tehtävä erikseen.

Vt. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren alkuperäisessä talousarvioesityksessä areenan rakentamista ei ollut ollenkaan, mutta se nousi sinne kaupunginhallituksessa.

Tällä hetkellä hyväksytyssä vuoden 2019 talousarviossa ei ole lainkaan rahaa Viialan koululaisten sisäliikuntaan, mikä tarkoittaa sitä, että valtuuston tammikuun kokouksessa hyväksytään määräraha sisäliikuntaan niin sanottuna talousarvion muutoksena.

Joulukuun talousarviokokouksessa valtuusto päätti yksimielisesti palauttaa kuudennet luokat Sontulan ja Kirkonkylän kouluille lukuvuoden 2019–2020 alusta. Muiden alakoulujen osalta muutos tehdään kouluverkkoselvityksen valmistuttua lukuvuoden 2021–2022 alusta. Muutos tarkoittaa sitä, että Sontulan koululle palkataan yksi luokanopettaja lisää. Tämän muutoksen vuosikustannus on noin 40 000 euroa.

Akaan valtuusto kokoontui joulukuun kokoukseensa ensimmäistä kertaa niin, että esityslista oli valtuutetuilla edessä vain sähköisesti. Tätä varten jokaisella valtuutetulla oli kokouksessa käytössä joko oma tai kaupungin tietokone.

Valtuuston voimakas tahtotila on myös, että oppilaiden siirtymien perusopetukseen Urjalaan loppuisi. Piakkoin valmistuva kouluverkkoselvityskin pohjautuu siihen, että kaikki perusopetus annetaan Akaan kaupungin peruskouluissa.

Talousarvioon lisättiin myös lause, että Akaa selvittää ulkopuolisella taholla vuoden 2019 aikana, onko yhteistoimintamalli Urjalan kunnan kanssa sote-palveluissa kustannusneutraali. Tästä tehtävä raportti halutaan käsitellä valtuustossa marraskuussa 2019.

Kaupungin investointiohjelmasta päätettiin siirtää Hukari II-asuinalueen infrastruktuuri-investointien aloittaminen vuodelle 2020.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.