9-tielle rakennetaan lisää riista-aitaa

Hallituspuolueet ovat päättäneet lisätä valtion ensi vuoden talousarvioon 60 miljoonaa euroa. Päätös sisältää 220 000 euroa riista-aidan rakentamiseen 9-tielle Urjalan kunnan kohdalle.

– Tarkoitus on purkaa Nuutajärven kohdalta huonokuntoinen neljän kilometrin riista-aita ja rakentaa se uudestaan. Urjalan keskustan kohdalle on puolestaan tarve saada kokonaan uutta aitaa 7,5 kilometriä. Nämä toiveet toteutuvat vuoden 2019 aikana, valtiovarainvaliokunnan jäsenet Pauli Kiuru (kok) ja Olavi AlaNissilä (kesk) kertovat.

Kansanedustajien mukaan Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala on ollut aktiivinen asiassa kansanedustajien suuntaan.

– Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan hirvi- ja peuraonnettomuudet ovat alueella yleisiä. Suunniteltujen riista-aitojen kohdalla on vuosina 2013–2017 tapahtunut 45 eläinonnettomuutta. Kaikki onnettomuudet eivät edes näy tilastoissa, Arto Satonen toteaa.

Vuoden 2015 jälkeen poliisi ei ole enää käynyt tarkistamassa peuraonnettomuuksia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.