Akaa-Volley hävisi Kokkolassa – joukkueella oli viidennessä erässä neljä ottelupalloa

Sauli Sinkkonen jatkaa ottelusta toiseen vakuuttavasti. Kokkolassa keskipelaaja otti neljä pisteen arvoista torjuntaa ja syötti yhtä monta ässää. Arkistokuva

Lentopallo-ottelun voittaa se, joka voittaa viimeisen pallon. Tuo totuus koitui jälleen Akaa-Volleyn kohtaloksi Mestaruusliigassa sunnuntaina.

Kokkolan Tiikerit oli kotisalissaan hitusen parempi ja vei kaksi sarjapistettä lukemin 3–2 (25–21, 18–25, 20–25, 27–25, 17–15). Näin kokkolalaiset ottivat niskalenkin Akaa-Volleysta, jolle oli tarjolla jopa kolme sarjapistettä.

– Aivan liikaa teemme hyökkäysvirheitä. Meille oli tarjolla kolme pistettä lukemin 1–3, kun johdimme neljättä erää 22–24. Mutta niin vaan vastustaja vei tuon jatkopalloilla. Ja viidennessä erässä meillä oli peräti neljän ottelupalloa, joita emme kyenneet hyödyntämään. Tiikerit käytti heti ensimmäisen heille tarjotun tilaisuuden, surkutteli Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp pelin jälkeen.

Hyökkäykset päättyvät liian usein torjuntaan

Kuten kaikki etukäteen veikkasivat Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit taistelivat jälleen kerran tasaväkisesti sarjapisteistä. Nyt joukkueiden yhteen lasketut saldot tälle kaudelle osoittavat eräsuhdetta 8–7 Tiikereille, mutta pisteissä Akaa johtaa 332–328.

Eri pelaajien ja myös koko joukkueiden otteiden epätasaisuus tekee näiden kahden kohtaamisista erikoisen. Esimerkkinä voidaan ottaa vaikka molempien joukkueiden hakkurit. Sekä Akaan Joni Mikkonen että Tiikerien Edvarts Buivids olivat ensimmäisen erän ajan melko lailla kuutamolla. Kummankin saldo näytti miinusta, kun mentiin erätauolle. Lopulta kuitenkin herrojen tilastot päättyivät plussalle. Mikkosen tilasto näyttää 21/+2 (hyökkäysteho 44 prosenttia) ja Buividsin 18/+3 (35 prosenttia).

Akaa-Volleyn hyökkäysten tehottomuus näkyy torjuntatilastossa

– Onhan se totta, että hyvä torjuntapelaaminen näkyy tilastoissa. Mutta kyllä Tiikerien voitto tässä suhteessa (18 torjuntapistettä Akaa-Volleyn 13 vastaan) kertoo myös hyökkääjiemme tehottomuudesta, analysoi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn valmentaja on kommentissaan oikeassa. Liian usein Akaa-Volleyn hyökkäykset ovat päätyneet vastustajan torjuntaan kuluvalla kaudella. Kokkolassa torjuntatilasto näytti ensimmäisen erän jälkeen lohduttomasti 6–0 kotijoukkueelle. Akaa-Volleyn ensimmäisen torjuntapisteen otti passari Ville Juntura toisen erän tilanteessa 13–17.

– Kumpikin joukkue on ottanut vuorollaan hyviä syöttöputkia. Siitä syystä näyttää kuin pelaisimme ikään kuin vuoristoradalla. Molemmat saavat vuorollaan useita pisteitä perä jälkeen, selitti Juntura ottelun jälkeen.

Juntura ei lähtenyt selittämään tappiota sen syvällisemmin.

– Ei meillä pitäisi näissä tasaisissa peleissä olla mitään hätää. Meillä vastaanotto on aivan kilpailukykyinen liigatasolle. Ja kun meillä on hyökkäyspotentiaalia kaikilla tonteilla, on minulla tilaisuus lähettää passia vähän joka suuntaan, kertoi kokenut pelinrakentaja.

Ensi perjantaina Akaa-Volley pelaa Rovaniemellä ja lauantaina Kuopiossa.

Enderwin Herrera oli Akaa-Volleyn paras pelaaja Kokkolassa. Kuva on 14.10. pelistä, jossa yleispelaaja on tulossa kolmen metrin hyökkäykseen. Panu Pitkänen (7) on oman työnsä tehnyt ja vienyt Tiikerien keskitorjuja Simon Honen (9) niin sanotusti ”kahville”.