Akaa-Volley haki Loimaalta yhden sarjapisteen

Maajoukkuevahvistus Sauli Sinkkonen pelaa jatkuvasti hyvällä tasolla. Loimaalla keskipelaajan tilastot osittavat lukemia 14/+10. Kuva: Harri Mattila

Hurrikaani Loimaata pidetään lentopallon Mestaruusliigan yhtenä mitalisuosikkina. Onhan joukkueessa entinen maajoukkuepeluri ja todellinen tykkisyöttäjä Matti Oivanen, maajoukkueessa hakkurin tontilla esiintynyt vasenkätinen Antti Ropponen, huippulibero Aleksi Mutka ja kokeneet yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Eemeli Kouki.

Oivanen ja Kouki ovat pelipaikoillaan liigan tämänhetkisessä tähdistössä, ja Ropponen on hyvissä asemissa kakkosena hakkurin tontille.

– Pelasimme tänään hyvin. Olen oikein tyytyväinen pelaajien suoritukseen. Tulimme kuitenkin Loimaalle voittamaan, joten valmentajana en tietenkään lopputuloksesta voi olla hyvilläni, tilitti Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp tuntojaan taistelun tauottua.

Katsojat olivat torstai-illan vääntöön varmasti tyytyväisiä. Viisieräinen ja tehokasta peliaikaa yli kaksi tuntia sisällään pitänyt koitos päättyi lopulta Hurrikaanin voittoon 3–2 (25–22, 25–22, 21–25, 21–25, 15–12). Akaa-Volley onnistui siis nipistämään yhden pisteen ennakkosuosikilta.

– Jos peli oli hyvin yleisöystävällinen, niin kyllä oli mukavaa myös kentällä. Loimaalle saapunut fanijoukko toi mukavasti lisäpuhtia ja parin alavireisen pelin jälkeen tällainen tasainen rypistys Hurrikaania vastaan motivoi kummasti, hymyili Akaa-Volleyn parhaana palkittu hakkuri Joni Mikkonen.

Mikkonen kantoi suurimman vastuun akaalaisten hyökkäyspelistä. Passari Ville Juntura tarjoili kokeneelle hakkurille peräti 44 hyökkäyspaikkaa, joista tämä onnistui 55 prosentin tehoilla. Mikkosen tilasto päättyi lukemiin 26/+14.

Kaksi ensimmäistä erää Hurrikaanille

Loimaalla Akaa-Volleyn parhaana palkittu Joni Mikkonen joutui käyttämään myös hihalyöntejä, vaikka pelaakin hakkurina. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley haastoi kotijoukkueen todella hyvin ottelun alusta lähtien. Myös kaksi ensimmäistä erää olisivat olleet akaalaisten otettavissa, mutta lopulta Hurrikaani oli tilastojenkin valossa parempi. Vastaanoton tarkkuus oli kotijoukkueen hyväksi 46/44 prosenttia, hyökkäystehot 51/45 prosenttia ja torjunnat 7/4.

– Totta kai kahden ensimmäisen erän menetys hieman karvasteli, mutta pitkällä erätauolla päätimme keskittyä paremmin sovittuihin asioihin. Vaikka syötön piti olla agressiivinen, virheitä piti välttää. Siinä onnistuimme ja siksi kaksi seuraavaa erää kääntyi voitoksemme, nyökkäilivät Mikkonen ja Lüütsepp yhdessä.

Kolmas ja neljäs erä päättyivät Akaa-Volleyn eduksi pitkälti hyökkäystehojen paranemisen vuoksi. Etenkin Mikkonen sai nostettua tasoaan ratkaisevasti.

– Kunto on parempi kuin koskaan aiemmin. Viideskään erä ei painanut jäsenissä, vakuutti Akaa-Volleyn luottopelaaja, joka teki viisi joukkueensa viimeisen erän 12 pisteestä.

Akaa-Volley oli lähes koko ratkaisuerän hienoisesti kuskin paikalla. Tilanteista 2–2, 6–6 ja 8–8 joukkue onnistui hinautumaan 10–12 johtoasemaan, mutta niin vaan Hurrikaani voitti ottelun viisi viimeistä palloa, otti kotiyleisön riemuksi kaksi sarjapistettä ja siirtyi Mestaruusliigan kärkeen.

Seuraavaksi Akaa-Volley kohtaa jo kolmannen kerran Kokkolan Tiikerit. Sunnuntaina Kokkolassa pelattava ottelu ei voisi jännittävämmästä ennakkoasetelmasta käynnistyä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti. Erät ovat lukemissa 5-5 ja yhteenlasketut pisteet 221-221.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.