Onnen maa avaa Valkeakosken kaupunginteatterin syksyn

Onnen maa -näytelmässä nähdään muun muassa akaalainen Kalle Koskinen (vas.), valkeakoskelainen pitkän linjan harrastajanäyttelijä Katja Sillanpää sekä valkeakoskelainen Roope Keski-Korpela. Kalle Koskinen ja Roope Keski-Korpela tekevät molemmat Vertin roolia vuoromiehityksenä. Kuvat Janne Kulosaari.

Valkeakosken kaupunginteatterin johtaja, akaalainen Minna Kangas ohjaa syksyn teatterikauden avauksen, Markku Pölösen ja Heikki Kujanpään kirjoittaman Onnen maan, jonka ensi-ilta on Valkeakosken kaupunginteatterissa lauantaina 6.10. Onnen maa on haikean hauska musiikkinäytelmä, jossa  maalaismaisemaan kaikuvat huumaavat ja ikimuistoiset tangot.  Kaukana jossain onnenmaa…

Lavalla nähdään kolmisenkymmentä näyttelijää, ja joukossa on  myös ensikertalaisia. Valkeakoskelainen Roope KeskiKorpela aloittaa 14-vuotiaana teatteriuransa ja toivoo sen jatkuvan ammattiteatteriin asti. Keski-Korpela on Akaassakin toimivan Valkeakosken Teatteriopiston kasvatti.

Onnen maassa nähdään useita akaalaisia, Kalle Koskinen, Tanja Peräkivi, Jukka Peräkivi, Eero Löövi, Fanny Saartila, Maire Rokkanen, Aku Lehtonen, Ippu Lehtonen, SallaMari Tervonen, Sonja Pekkola ja Mari Pääsky.

Myös ensi vuoden Pikku Pietarin piha -näytelmässä akaalaisilla näyttelijänaluilla on useita rooleja.

Onnen ehtoo

Onnellisuus-teemaa käsitellään laajemminkin syksyn aikana Valkeakosken kaupunginteatterissa. Onnen ehtoo -tapahtumassa tiistaina 25.9. kello 18 psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen luennoi aiheena Yhteinen onni – paras onni. Sen jälkeen kahvilassa voi kuunnella onni-aiheisia runoja ja lauluja. Niitä Esittävät Marika Järvinen, Titi Kruus, Lasse Kanerva, Sari MetsäkyläTuominen, Harri Salminen ja Riimi-ryhmän lausujat.

Haetaan muuttoapua

Teatterin pieni sali on nimetty Vilho-näyttämöksi tunnetun koskilaisen näyttelijän Vilho Siivolan kunniaksi. Vilho-näyttämöllä Sanna Ristaniemi esittää monologin Haetaan muuttoapua, jonka ydin on tekijöiden mukaan seuraava: ”Isoäiti. Sä kasvatit musta Supersankarin. Mä tulen ja parannan sut. Mä vedän Alzheimeria turpaan”.  Esitys kertoo kolmesta supersankarista, muuttamisesta, voimavaroista ja muistamisen vaikeudesta. Ensi-ilta on keskiviikkona 10.10. kello 19. Esityksiä on kaikkiaan seitsemän.

Susinartut

Tamperelainen naiskuoro Tellus tuo lavalle esityksen Susinartut: 1918 naisvankien laulut elävät. Luvassa on tunteita teksteinä ja lauluina, joita ei ole ennen esitetty. Susinarttuja esitetään sunnuntaina 18.11. kello 14 ja 18.

Lasse Kanerva

Akaalaiset Tanja ja Jukka Peräkivi näyttelevät myös Onnen maassa pariskuntaa. Tanja Peräkivi nähdään Tertun ja Jukka Peräkivi Aarnen roolissa.
Akaalainen Mari Pääsky laittaa heinäpellon hurmanhenkenä Tenhon (Lauri Heinonen) päätä sekaisin.
Onnen maassa esiintyvät muun muassa akaalaiset Eero Löövi, Fanny Saartila ja Maire Rokkanen.