Klaara Leponiemen juoksu ei kulkenut Kalevan Kisoissa

Klaara Leponiemen kesään kuuluu urheilun lisäksi sellonsoittoa.

Akaalaisurheilija Klaara Leponiemi sijoittui 14:nneksi Kalevan Kisojen naisten 5000 metrillä sunnuntaina Jyväskylässä. Lempäälän Kisan Yleisurheilua juoksussa edustavan 19-vuotiaan Leponiemen aika oli 18.01,35. Suomen mestaruuden vei Lahden Ahkeran Kristiina Mäki ajalla 16.11,72.

Leponiemi toteaa kesän sujuneen juoksun suhteen heikosti. Kalevan Kisoihin hän lähti ilman erityistä tavoitetta.

– Menin Kalevan Kisoihin kokemuksen vuoksi. Toki toivoin, että juoksu olisi mennyt hyvin, mutta nyt juoksu ei kulkenut. Se oli tosi jäykkää, Klaara Leponiemi toteaa.

Leponiemen mukaan juoksusta puuttuu herkkyys. Sunnuntain kokemuksen perusteella hän miettii vielä osallistumista yleisurheilun nuorten SM-kisoihin, jotka järjestetään Laitilassa elokuun alussa.

– Jos kulku on tuollaista, en varmaankaan lähde sinne.

Noora Toivon kausi on ohi

Toijalan Vauhdin juoksija Noora Toivo joutui jättämään Kalevan Kisat väliin akillesjännevaivan vuoksi. 29-vuotias Toivo suunnitteli osallistumista ainakin 400 metrin aitajuoksuun.

Jalkavaiva estää Toivon kilpailemisen koko loppukaudella. Tälle vuodelle Toivo oli asettanut tavoitteekseen hyvän sijoituksen SM-kisoissa sekä EM-kisarajan alituksen.

– Kunto on aika kova ja olen todella paljon treenannut ja panostanut urheiluun. Harmittaa, koska saumat olisi ollut tehdä hyvää tulosta, Noora Toivo kertoo.