Akaan Seudun Nuorisokisat kilpaillaan jälleen

Akaan Seudun maskottikissa Aksu Pippuri Hunajahäntä jakaa haleja ja palkintoja Akaan Seudun Nuorisokisoissa. Kuva: Tuulikki Mosio.

Akaan Seudun Nuorisokisat kutsuvat alle 15–vuotiaita lapsia ja nuoria kisailemaan yleisurheilulajeissa sunnuntaina 17.6. Toijalan urheilukentälle. Leikkimielinen koko perheen laji lehtikeihäänheitto on sekin mukana ohjelmassa. Kisat pyörähtävät käyntiin klo 13.

Palkintoja jakamaan on lupautunut itse Aksu Pippuri Hunajahäntä, Akaan Seudun maskottikissa. Kisapaikalle kannattaa lähteä siis pikkulastenkin kanssa. Näissä kisoissahan sarjat alkavat jo alle 3–vuotiaista, joilla lajina on 40 metrin pikapyrähdys.

Tapahtuman tarkoituksena on ollut houkutella akaalaisia ja seudulla lomailevia lapsiperheitä sekä aktiivisesti kilpailevia yleisurheilijoita ympäri Pirkanmaata viettämään iloista liikunnallista iltapäivää Akaaseen. Tapahtuma järjestetään nyt jo 14:ttä kertaa.

Kisojen sarjat ja lajit ovat P15 100m, 300m, keihäs, pituus, P13 60m, korkeus, keihäs, 800m, T15 100m, 300m, korkeus, kuula, T13 60m, pituus, keihäs, 800m, T/P11 60m, kuula, pituus, 600m, T/P9 40m, pituus, 600m, T/P7 40m, pituus, T/P5 40m, pallonheitto, T/P3 40m.

Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Lisäksi kaikki 5– ja 3–vuotiaat saavat muistoksi osallistumispalkinnon, ja osallistuminen on heille ilmaista. Isommilla ilmoittautumismaksu on seitsemän euroa/laji, jos ilmoittautuu ennakkoon perjantaihin 15.6. mennessä. Paikan päällä ilmoittautuessa maksu on 10 euroa/laji.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon Toijalan Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat T/P 9-vuotiaiden sarjasta alkaen osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi ja tätä nuoremmat Vauhdin sivujen kautta.

Miten lentää itse tehty lehtikeihäs?

Lehtikeihäänheiton mestaruuskilpailua voidaan kutsua vaikkapa maailmanmestaruuskisoiksi, sillä lajissa ei tiettävästi kisata missään muualla maailmassa.

Osallistujat saavat kisapaikalla heittovälineen materiaalit eli tietyn määrän Akaan Seudun sivuja ja pätkän maalarinteippiä, joista jokainen saa askarrella itselleen heittovälineen. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ikään katsomatta.

Lehtikeihäs alkaa kello 15.15. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä viimeistään puoli tuntia ennen kisan alkua. Puolituntisen voi käyttää oman heittovälineen tekemiseen ja harjoitusheittoihin. Tarkemmat säännöt selviävät paikan päällä. Osallistuminen on ilmaista.