Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska pitää Kummolan avausta Tampereen ja Akaan kuntaliitoksesta harkitsemattomana

Jouni Ovaska (vas.) vieraili Keskustan kesäillassa Kinnarin kotimuseolla heinäkuussa 2013. Tuolloin Ovaska oli Hämeenkyrön kunnanhallituksen puheenjohtaja. Nykyisin hän on Keskustan puoluesihteeri ja Tampereen Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Tampereen Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, puoluesihteeri Jouni Ovaska tyrmää Kalervo Kummolan avauksen Tampereen ja Akaan kuntaliitoksesta. Ovaskan mukaan kuntaliitoskeskustelun aika ei ole nyt, kun Suomessa tehdään historian suurinta uudistusta sosiaali- ja terveyspalveluissa.

–  Hoidetaan tämä maakunta- ja sote-uudistus Pirkanmaalla kunnialla maaliin. Tavoitteena on huolehtia maakunnan asukkaiden entistä paremmista palveluista. Samalla meidän pitää arvioida tarkkaan, mikä vaikutus uudistuksella on kuntien talouteen.

Ovaskan mielestä Tampereen kaupungin toiseksi suurimmalta valtuustoryhmältä kokoomukselta avaus on harkitsematon.

–  Maanantaina käsittelyyn tulevasta strategiasta jätettiin nimenomaan pois linjaus kaupungin kasvusuunnasta. Nyt Kokoomus pyrkii härskisti tuomaan esityksen tästä takaisin Kummolan avulla. Muutoinkin vastuutonta toiseksi suurimmalta valtuustoryhmältä sotkea asioita sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelun ollessa kesken, Ovaska toteaa.

Ovaskan mukaan yhteistyötä kuntien välillä pitää parantaa, myös ilman kuntaliitoksia.

– Tällä hetkellä kuntarajat valitettavasti määrittävät ihmisten palveluita ja esimerkiksi julkisen liikenteen hintoja liikaa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?