Briitta-Liisa Sinivuoresta tulee määräaikainen kaupunginjohtaja

Salla Saari-Männistö valittiin Akaan hallintopäälliköksi

Uuraisten kunnan hallintojohtaja, hallintotieteiden maisteri Salla Saari-Männistö on Akaan kaupungin uusi hallintopäällikkö. Akaan valtuusto valitsi hänet virkaan keskiviikon kokouksessa äänestäen. Valtuutettu Jukka Ahonen (kesk) esitti virkaan valtiotieteiden maisteri Jaana Karrimaata. Äänestyksessä Saari-Männistö sai 30 ääntä ja Karrimaa 5 ääntä.

Salla Saari-Männistö työskentelee tällä hetkellä Uuraisten kunnan hallintojohtajana.

Salla Saari-Männistö oli kaupunginhallituksen yksimielinen esitys

Muun muassa Viialan kunnanjohtajana ja Harjavallan kaupunginjohtajana toiminut Karrimaa valittiin sen sijaan hallintopäällikön virkaan varasijalle, mikäli Saari-Männistö kieltäytyy.

Kokemusta ei voi ohittaa

Jaana Karrimaan pätevyyttä hallintopäällikön tehtävään ei epäillyt kukaan ja kaupunginhallituksessa Jukka Saari (vas) esittikin, että hallitus ei esitystä tee, vaan valtuusto keskustelee asiasta. Vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren alkuperäinen esitys oli, että varalle valittaisiin hallintotieteiden maisteri Riina-Eveliina Eskelinen.

– Voidaanko henkilö, jolla ei ole tämän tyyppistä kunta-alan kokemusta ollenkaan, asettaa sellaisen henkilön edelle, jolla on suuri kokemus. Kaikki kolme loppusuoralla ollut ovat hyviä hakijoita, mutta kokemus ei ole ohitettavissa, sanoi Saari.

Myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö painotti Karrimaan pätevyyttä.

– Kiistatta Jaana Karrimaa on ansioitunein nimenomaan kun julkisen viran hoidossa on kysymys kyvystä, taidosta ja koetellusta kansalaiskunnosta. Tämän lisäksi valintatyöryhmä pohti, pystyyykö pitkään kuntajohtana toiminut henkilö sopeutumaan hallintopäällikön tehtävään, joka kuitenkin on eriluonteinen. Tätä kysyttiin Karrimaalta, ja hän sanoi sopeutuvansa ja tekevänsä aina tehtävää jossa on.

Äänestyksessä Riina-Eveliina Eskelinen sai 12 ääntä, filosofian tohtori Tarja Hartikainen 2 ääntä, Jaana Karrimaa 15 ääntä ja hallintotieteiden maisteri Antti Nykänen 5 ääntä. 1 valtuutetuista äänesti tyhjää.

Valtuutettu Jukka Saaren mielestä pitkää kokemusta ei voi unohtaa keskeistä viranhaltijaa valittaessa. Saari halusi, että valtuusto valitsee hallintojohtajan virkaan valitulle varahenkilön-

Valtiotieteiden maisteri Jaana Karrimaa on juuri myös valittu Nousiaisten kunnanjohtajaksi. Akaan hallintopäällikön virkaa haki 17 henkilöä.

Sinivuori kaupunginjohtajan virkaan

Akaan valtuusto ei käynnistä uuden kaupunginjohtajan haku- ja valintaprosessia ennen kuin virasta toukokuussa erotetun Aki Viitasaaren valitus on saanut päätöksen Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Mikäli hallinto-oikeus kumoaisi valtuuston päätöksen, on irtisanotulla kaupunginjohtajalla oikeus palata takaisin virkaansa. Tämä mahdollisuus on kaupunginhallituksen mukaan otettava huomioon päätettäessä viran auki julkistamisesta.

Prosessin keskeneräisyyden vuoksi Akaan valtuusto valitsi keskiviikkona yksimielisesti Akaan henkilöstöjohtajan Briitta-Liisa Sinivuoren kaupunginjohtajan määräaikaiseen virkaan ajalle 1.12.2017-31.1.2018. Sinivuori on hoitanut tehtävää viransijaisena Viitasaaren sairaslomasta alkaen.

Kommentit (4)

  1. Simo Nikko

    Kuules Jarmo, ei kunnan johtajana toimiminen välttämättä pätevöitä toimimaan vähempiarvoisessa virassa? Voi tulla johtamiskriisiä ja -kiimaa. Ja voisit soittaa Harjavaltaan ja kysellä miksi? Kolikoilla on puolensa.

  2. Jarmo Pirttijoki

    Älä naurata Simo!mulla on rupi huulessa, kyllä puolet elämästään kunnanjohtajana ollut henkilö osaa kaikki kaupunginkanslian työt läpikotaisin, ei minun tarvitse Harjavaltaan soitella hänen kyvyistään ole ollut takavuosina Karrimaan kanssa samoissa puuhasteluissa,eikä silloin hänen tekemisissään ollut mitään huomauttamista,nyt hänelle on kertynyt palvelusvuosia huomattavasti enemmän ,se myötä varmuutta tekemisiinsä,samalla tulee tiedän sen,että kriittisyyttä tossukoista-ja itsään täynnäolevista luottamusmiehistä johtuvaa kriittisyyttään näiden ammattitaidon puutteeseen, Ole vahvasti sitä mieltä,että nämä muut hakijat ovat lähinnä toimiston ”lottokupongin”täyttäjiä Karrimaahan verrattuna!

  3. Lea Nordberg

    Onneksi olkoon Akaa!Kaupungin kunnalllispolitiikassakin alkaa näkymään valoa ja toivottavasti uusia tuulia uuden hallintopäällikön Salla Saari-Männistön astuttua virkaansa.Kiitokset myös Viialan yrittäjänaisille aktiivisuudesta VIIALAn keskustan elinvoimaisuuden parantamiskeskustelun virittämisestä ja vanhojen (keskusta)asemakaavojen tonttijakotarjonnan päivittämisehdotuksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?