Scott Siwicki pääsi heti tositoimiin

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen opasti keskitorjuja Scott Siwickiä miehen ensimmäisissä harjoituksissa välittömästi Akaaseen saapumisen jälkeen.

Akaa-Volleyn historian ensimmäinen lentopallon mestaruusliigapeli odottaa kahden viikon päässä. Joukkue sai aivan viime metreillä kookkaan amerikkalaisvahvistuksen verkolle, kun Scott Siwicki saapui Akaaseen viime torstaina. Keskitorjuja osallistui jo samana iltana joukkueen harjoituksiin.

Miksi 203 senttinen mies valitsi USA:ssa rahakkaan koripalloilun sijaan lajikseen lentopallon?

– Isäni on entinen koripalloilija ja kyllä minäkin sitä pelasin muutaman vuoden ajan. Kokeiltuani lentopalloa huomasin nauttivani siitä enemmän ja siksi tässä nyt ollaan, hymyili toista ammattipelaajakauttaan aloittava Siwicki.

Saksan Bundesliigan kakkostasolla viime kauden pelannut jenkki pääsi Akaa-Volleyn matkassa välittömästi tositoimiin. Perjantaiaamuna joukkue matkasi Viroon, jossa odotti kaksipäiväinen turnaus neljää paikallista liigajoukkuetta vastaan.

– Lentopalloa olen nyt pelannut sellaiset 10 – 11 vuotta. Ensin harrastelumielessä, sitten yliopistojoukkueessa ja viimeksi yhden kauden Saksassa. Uran alkutaipaleella tässä vielä ollaan. Tavoitteena on edetä kausi kerrallaan kohti kovempia haasteita.

Suomen lentopalloilun korkea taso toi miehen Suomeen.

– Kausi Saksassa oli oikein hyvä. Sijoituimme sarjassa toiseksi ja henkilökohtaisesti kehityin mielestäni pelaajana eteenpäin. Mutta edustamani seura TSV Giesen Volleyball Club ei ollut kiinnostunut noususta Saksan korkeimmalle sarjaportaalle.

– Suomessa pelanneet maamieheni kehuivat Suomen Mestaruusliigaa kovatasoiseksi ja halusin nähdä, mihin rahkeeni täällä riittävät, perusteli Siwicki siirtoaan Suomeen.

Markkinointia lähellä St. Louisea sijaitsevassa Lindenwoodin yliopistossa opiskellut Siwicki on lyhyestä valmistautumisjaksosta huolimatta valmis Mestaruusliiga-avaukseen.

Akaa-Volley viimeisteli Virossa

Viime viikonvaihteen Akaa-Volley leireili Virossa. Yhden harjoituspelin lisäksi joukkue osallistui viiden seuran Rakvere Cupiin. Turnauksen neljä muuta joukkuetta pelaavat Viron kansallista mestaruusliigaa.

– Hyvä turnaus meiltä. Kaksi tappiota ja kaksi voittoa antoivat hyvän kuvan siitä, missä nyt mennään. Mikkosen Joni on valmis alkavaan kauteen, Dmitri Borichev pelasi erittäin tehokkaasti etenkin turnauksen alussa, Kuuselan kaksoset parantavat peli peliltä ja harjoitus harjoitukselta, Scott Siwicki osoitti jo nyt olevansa valmis taistelemaan verkon herruudesta ja kaikki kolme liberoamme pärjäsivät oikein hyvin, kommentoi päävalmentaja Lauri Tihinen kotimatkalta.

Akaa-Volley testasi Viron turnauksessa myös latvialaishakkuria, mutta ainakaan vielä sopimusta ei syntynyt.

– Monet ovat kyselleet Facebookissa julkaistun joukkuekuvan perusteella nimenomaan hakkurikokelaasta ja ensimmäistä kertaa mukana olleesta kolmannesta liberosta. Hän on vilppulalainen Voitto Köykkä, joka kauden aikana on tarvittaessa käytössämme.

Tihisen mukaan monia kiinnostaa viime talvena kovasti kehittyneen Arttu Löfgrenin sopimustilanne.

– Artun kanssa vielä neuvotellaan. Miehen kyvyt riittävät hyvinkin meille. Kyse on lähinnä siitä, onko hänellä aikaa panostaa joukkueen eteen niin paljon kuin liigatouhu vaatii.