Hannu Lana voitti Sydänviikon karaokemestaruuden

Karaokemestarit: Oikealla Sakari Lehtinen, Hannu Lana, Reijo Koivu, Jari Johansson, Heidi Hiden-Knuutila, ja Pentti Lindroos. Taustalla näkyy laulattajana toiminut Timo Virtanen. Kuva: Jorma Kivi

Sydänviikon alkajaisina Sotkian Nuorisoseuratalolla pidetyissä Akaan ja Urjalan alueen senioreiden soololaulun karaokemestaruuskilpailuissa saatiin voittajat valituiksi. Kaikkiaan kuusi kilpailijaa osallistui mittelöön. ­Edustettuna oli niin Akaa kuin Urjala ja hyväksyttiinpä mukaan yksi Akaasta naapurikaupunkiin muuttanutkin. Yleisöäkin oli mukavan kattavasti Toijalan Seudun Sydänyhdistys ry:n toimialueelta niin Urjalan puolesta kuin Akaastakin.

Tasokkaiden esitysten myötä tuomareina toimineilla Satu Uimilla ja Jorma Kivellä oli visainen tehtävä. Voittajat kuitenkin löytyivät pisteytysten myötä.  Arvostelukriteereissä painotettiin laulutaitoa, esitetyn kappaleen tunnelmassa läsnäoloa sekä yleisökontaktia.

Karaokemestarina yli 50-vuotiaiden sarjassa palkittiin Jari Johansson Valkeakoskelta, sarjassa yli 60 vuotta Hannu Lana Akaan Viialasta ja yli 70 vuotta -sarjassa Sakari Lehtinen Punkalaitumelta. Hän tuli valituksi myös koko kilpailun yleisön suosikiksi.

Niinikään Sydänviikolla kaupungin valtuustosalissa ollutta luentoa oli kuulemassa likimain 80 henkilöä. Neurologi Jyrki Ollikainen tunnusti heti luennon alussa puhuvansa aina ennakkoon ilmoitetusta aiheesta poiketen.  Tavoilleen uskollisena tälläkin kertaa, hän keskittyikin puhumaan pelkästään aivohalvausasiaa. Kertoen TAYS:in hoitomenetelmien kehittymisestä viimeisen kymmenen vuoden aikana sekä siitä, missä tapauksessa henkilö hyötyy liotushoidosta ja milloin on tehtävä tukoksen poisto verisuonikatetrisaation avulla.  Tärkeää asiaa tämäkin. Ollikaisen matkassa oli mukana Pirkanmaan AVH-yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Matti Pelttari, joka puolestaan esitteli edustamansa yhdistyksen toimintaa. Kiitos kiinnostuneen yleisön, tilaisuus sujui leppoisissa merkeissä luennoitsija Ollikaisen kansanomaisen tyylin kera.

Sirkka-Liisa Uimi