Viialan tekonurmikenttä valmistuu toukokuun puolivälissä

Niko Sulin (vas.), Kari Salin ja Juha Pietikäinen iloitsevat siitä, että Viialaan valmistuu tekonurmi jo toukokuussa ja Toijalaan toivottavasti lokakuussa.

Akaalaisten jalkapalloseurojen yhteisen tekonurmihankkeen ensimmäinen etappi on tulossa maaliin. Viialan pallokentän aitaustyöt alkavat ensi viikon torstaina, ja kentän pohjan viimeistely tehdään torstaina ja perjantaina.

Tekonurmikentän asennukseen arvioidaan kuluvan noin kaksi viikkoa, joten kentän pitäisi olla valmis toukokuun toisella viikolla. Kentän vaatimat uudet salaojat rakennettiin Keskustan koulun ja Hirvialhon koulun väliselle hiekkakentälle jo viime syksynä.

Toijalaan tulossa kenttä ensi syksynä

Paikallisten jalkapalloseurojen perustama Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy rakentaa täysimittaisen tekonurmikentän myös Toijalaan, Lastumäen kentän paikalle. Sen rakentaminen suunnitellulla aikataululla edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriöltä haettua 95 000 euron avustusta, jonka myöntämisestä päättää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Jos avustus saadaan, pohjatyöt alkavat kesälomien jälkeen. Myös Toijalan kentän on määrä valmistua jo tänä vuonna, lokakuussa.

– Sen jälkeen olemme melkoinen jalkapallokeskus Etelä-Pirkanmaalla, iloitsee Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin.

Toijalan Pallo -49:n puheenjohtaja Niko Sulin kertoo, että 26 vuotta vanha Lastumäen kenttä olisi pitänyt uusia joka tapauksessa, koska se on kuivalla säällä kuin betonia ja märällä kuin suopelto. Jos kenttä olisi tehty luonnonnurmikentäksi, se olisi ollut pois käytöstä ainakin kaksi kautta.

Viialan tekonurmikentän kustannusarvio on 300 000 ja Toijalan 400 000 euroa. Toijalassa kokonaan uudestaan rakennettava valaistus maksaa 55 000 euroa, ja myös pohjatöitä on Viialaa enemmän, vaikka salaojia ei tarvitsekaan uusia.

– Kentän asentoa pitää vähän muuttaa nykyisestä, mikä myös pidentää aikataulua. Onneksi Toijalan kentän lainallekin on jo kaupungin takaus, kaikki yhteistyösopimukset kaupungin kanssa on tehty, ja pohjatöiden urakoitsijakin on valittu, kertovat Niko Sulin ja Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Pietikäinen.

Myynnissä neliö tai nimikoitu pilkku

Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy rahoittaa Viialan ja Toijalan tekonurmikenttien rakennuskustannuksia myymällä niistä symbolisia tukineliöitä. Oman neliömetrinsä saa valita kentältä vapaasti. Niiden lisäksi myynnissä ovat kulmaliput, rangaistuspotkupisteet ja keskiympyrän molemmat puolikkaat, jotka kaikki nimetään tukijan mukaan.

Viialan tekonurmikentän tukieuroja kerätään jo Viialan Peli-Veikkojen nettisivuilla, ja myöhemmin sama kampanja toteutetaan Toijalan kentälle.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?