Aki Viitasaari ei palannut töihin

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ei palannut töihin maanantaina 3. huhtikuuta. Hänen poissaolonsa jatkuu ainakin huhtikuun loppuun.

Akaan kaupunginjohtajan Aki Viitasaaren piti palata töihin maanantaina, mutta vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren mukaan Viitasaari on poissa huhtikuun loppuun saakka. Sinivuori ei kommentoi poissaolon syytä. Sinivuori sai tiedon kaupunginjohtajan poissaolosta viime perjantaina Viitasaaren itse lähettämällä sähköpostilla.

Aki Viitasaari jäi pois töistä helmikuun puolen välin jälkeen tehtyään Akaan kaupungille häirintäilmoituksen. Ilmoituksessa Viitasaari kertoi joutuneensa turvautumaan työterveyslääkärin palveluihin.

Briitta-Liisa Sinivuoren mukaan hän toimii Akaan hallintosäännön mukaisesti vs. kaupunginjohtajana kunnes toisin päätetään. Muista vaihtoehdoista ei Sinivuoren mukaan ole keskusteltu ainakaan hänen kanssaan.

– Ainakin huhtikuu mennään tällä tavalla. Toivoisin kyllä, että asia ratkeaisi mahdollisimman pian. 26.4. on valtuuston kokous, jonka jälkeen ollaan paljon viisaampia.

Sinivuori kertoo, että Aki Viitasaaren irtisanomista valmistelevalta tilapäiseltä valiokunnalta välittyneen tiedon mukaan irtisanomisasia käsitellään 26.4. valtuuston kokouksessa.

Sinivuori kertoo, että hän ei perjantain sähköpostia lukuun ottamatta ole ollut yhteydessä Aki Viitasaareen tämän sairasloman aikana. Mitään ohjeita kaupungin johtamiseen ei täten ole tullut.

Vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren (vas.) mukaan Saila Kallioisen johtama Akaan valtuusto käsittelee Aki Viitasaaren irtisanomisen 26. huhtikuuta. Myös Akaan hallintojohtaja Riina Kivistö (oik.) ehti toimia vs. kaupunginjohtajana Sinivuoren talvilomaviikon ajan.

– Ei ole tullut. Hänen virantoimituksensa on keskeytynyt.

Viime viikon valtuuston kokouksessa kokoomuksen Eero Lapinleimu totesi, että johtaminen Akaassa on Aki Viitasaaren poissa ollessa halvaantunut tai oleellisesti vaikeutunut. Briitta-Liisa Sinivuoren mukaan asiat hoidetaan edelleen asianmukaisesti ja aikataulullisesti. Sen Lapinleimun arvelun Sinivuori myöntää todeksi, että tilanne kuormittaa jäljelle jääneitä virkamiehiä.

– Kyllähän se luonnollisesti kuormittaa. Pitkää päivää kellon ympäri vähintään neljänä päivänä viikossa, Sinivuori kuvailee.

Kommentointi on suljettu.