Reserviläiset muistivat sotiemme veteraaneja joulupaketilla

Toijalan Seudun Reserviläisten puheenjohtaja Ossi Reini toi joulupaketin Toijalan ja ympäristön sotaveteraanien kunniapuheenjohtajalle Kauko Alamäelle. Reini ja Alamäki keskustelivat muun muassa siitä, kuinka sodanaikainen Suomi oli yhtenäinen ja suomalaiset toimivat yhdessä. Alamäen mukaan reserviläisten toimintaa voi verrata yhdessä tekemiseen. Kuva: Marko Kivi

Toijalan Seudun Reserviläiset on muistanut joulupaketilla Akaan alueen sotiemme veteraaneja ja rintamapalvelutunnuksen omaavia naisia. Tempaus rahoitettiin itsenäisyyspäiväkynttiöiden myyntikampanjan tuotolla.

Toijalan Seudun Reserviläiset toteutti viime vuoden tapaan 3.12. itsenäisyyspäiväkynttilöiden myyntikampanjan. Myynnissä oli myös alkuperäisen 40-luvun mallin mukaan käsityönä kudottuja Tuntemattoman sotilaan villasukkia.

Myyntitalkoisiin osallistui yhteensä kymmenen Toijalan Seudun Reserviläisten jäsentä puheenjohtaja Ossi Reinin johdolla.

– Tapahtuma sai alkunsa, kun mietimme, mitä voisimme tehdä veteraanien hyväksi, Reini kertoo.

Toijalan Seudun Reserviläiset lahjoittaa sukkien ja kynttilöiden myynnin tuoton lyhentämättömänä paikallisten veteraanien tukemiseen. Osalla myyntituotosta hankitut joulupaketit yhdistys toimitti veteraaneille kotiin sunnuntaina 18.12.

– Veteraaneille ilmoitettiin etukäteen puhelinsoitolla reserviläisten tulosta. Tulossa oleva tervehdyskäynti tuotti useimmille suurta iloa jo puhelun aikana, Ossi Reini toteaa.

Joulupakettien jako suoritettiin lumipuvuissa. Käynnin yhteydessä lahjantuojat jutustelivat veteraanien kanssa sota-ajoista, rintama-kokemuksista sekä lottien työstä muun muassa ilmavalvonnassa.