Kylmäkosken Lions Club ja Lions ladyt muistivat vähävaraisten perheiden lapsia

Vt. diakoniatyöntekijä Riitta Poikselkä vastaanotti Kylmäkosken Lions Clubin lahjoituksen presidentti Lauri Seppälältä. Kuva: Pauli Välimäki.

Kylmäkosken Lions Clubin leijonat ja ladyt lahjoittivat perinteiseen tapaan viime tiistaina 1000 euroa kylmäkoskelaisten vähävaraisten perheiden lasten joululahjoihin. Lahjoitus luovutettiin Kylmäkosken kappeliseurakunnan diakoniatyölle, joka ohjaa varat lahjakortein eteenpäin. Lahjakorttien avulla perheet voivat ostaa ainoastaan lapsille tarkoitettuja joululahjoja, kuten leluja, pelejä, kirjoja, vaatteita, koulu- ja askartelutarvikkeita ja makeisia.

Lahjoituksellaan Leijonat ja ladyt haluavat luoda hyvää joulumieltä etenkin lapsille, mutta myös samalla perheille, joilla on taloudellisesti tiukkaa.

Hyväntekeväisyysvaroja avustuksiin, lahjoituksiin ja stipendeihin Kylmäkosken Leijonat keräävät muun muassa joulukuusien myynnillä, tammi-helmikuun aikana myytävillä jäidenlähtöarvoilla ja erinäisillä muilla kulttuuri- ja harrastustapahtumilla, kuten kevättalven pilkkikisoilla. Ladyt ovat useasti leijonien tukena, mutta on heillä myös omaa toimintaa.

– Vt. diakonityöntekijä Riitta Poikselkä totesi luovutustilaisuudessa, että lahjoitus tuli kyllä tosi tarpeeseen, sillä niin Kylmäkoskella kuin valtakunnallisestikin, vähävaraisten perheiden määrä on lisääntynyt melko paljon viime vuosien aikana. Samoin vanhusten heikko taloudellinen tilanne on alkanut nostaa päätään, toteaa Kylmäkosken Leijonien presidentti Lauri Seppälä.