Toijalassa 86 verenluovuttajaa

Veripalvelu ja Suomen Punaisen Ristin Toijalan osasto järjestivät kuluvan vuoden viimeisen  verenluovutustilaisuuden maanantaina 12.12. Toijalassa seurakuntatalon yläsalissa. Kävijöitä oli  89, joista 86  oli luovutuskelpoista. Uusia luovuttajia oli neljä.  Flunssa tai  liian alhainen hemoglobiiniarvo olivat yleisimmät esteet luovuttamiselle.

Toijalassa järjestetään seuraavan kerran verenluovutustilaisuus tiistaina 21.2.2017.

Toijalan SPR:n osasto kiittää kaikkia luovuttajia sekä järjestelyihin osallistuneita ja toivottaa myös uudet luovuttajat tervetulleiksi seuraavaan verenluovutustilaisuuteen.

Potilas saa vain sitä veren osaa, jota hän tarvitsee. Luovuttamalla verta voi auttaa vakavasti sairasta ihmistä. Luovutettu veri voi pelastaa hengen. Lisätietoja luovutuksesta löytyy Veripalvelun internet-sivuilta www.veripalvelu.fi. Siellä voi seurata myös veriryhmäkohtaista tilannetta.

Helena Lampinen