VR lisää junavuoroja Akaassa

VR parantaa joulukuussa junayhteyksiä eri puolilla Suomea. VR ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat sopineet lisäyksistä yksinoikeuden vastineeksi ajettavaan velvoiteliikenteeseen. Päätöksen taustalla on muun muassa asiakkailta saatu runsas palaute.

Päätös tuo parannusta myös Akaan junayhteyksiin. Riihimäki–Hämeenlinna–Tampere -taajamaliikennettä täydennetään neljällä junavuorolla, kun molempiin suuntiin lisätään uusi aamuvuoro ja myöhään illalla kulkeva vuoro. Päätös tarkoittaa yhteensä 24 vuoroa viikossa.

Uudet junavuorot tulevat voimaan 11.12. alkaen. Uusi päätös velvoiteliikenteen sisällöstä on voimassa vuoden, 10.12.2017 asti.

Joulukuun 11. päivä voimaan astuvat aikataulut julkaistaan vr:fi:ssä ja liput tulevat myyntiin kaikissa VR:n myyntikanavissa lähiviikkojen aikana.

Velvoiteliikenteellä tarkoitetaan VR:n yksinoikeuden vastineeksi liikennöimiä vuoroja tai reittejä, jotka eivät ole taloudellisesti kannattavia, mutta joiden avulla ylläpidetään laajempaa junaliikennettä. Liikenne- ja viestintäministeriö voi velvoittaa VR:ää liikennöimään tappiollisia junavuoroja enintään 20 miljoonan euron tappioon vuodessa.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?