Akaan kaupunki sai myönteisen vastauksen esityksiinsä

VR esittää junavuorojen lisäämistä Akaassa

Kello 7.25 juna Toijalasta Tampereelle on usein täynnä työmatkalaisia ja opiskelijoita.

Kello 7.25 juna Toijalasta Tampereelle on usein täynnä työmatkalaisia ja opiskelijoita. Nyt Akaaseen esitetään 24:ää uutta viikoittaista junavuoroa aamuihin ja iltoihin.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR neuvottelevat parhaillaan osto- ja velvoiteliikenteestä. VR ehdottaa liikenne- ja viestintäministeriölle, että taajamajunaliikennettä Riihimäen ja Tampereen välillä lisätään aamuvarhaisella ja iltamyöhällä. Lisäys olisi Akaassa yhteensä 24 vuoroa viikossa.

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari uskoo, että junavuorojen lisäykset toteutuvat.

– Olemme neuvotelleet keväästä lähtien VR:n johdon kanssa junavuorojen muutoksista. Myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kanssa on neuvoteltu Akaan kannalta tärkeiden aamu- ja iltayhteyksien parantamisesta, kaupunginjohtaja Aki Viitasaari sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähetti hiljattain lausuntopyynnön koskien vuoden 2017 osto- ja velvoiteliikennettä. Akaan kaupungin antamassa lausunnossa edellytetään, että työmatka- ja opiskeluliikenteen kannalta välttämättömät aamu- ja iltajunavuorot palautetaan joko osto- tai velvoiteliikenteellä tai junien pysähtymisiä Toijalassa ja Viialassa lisäten.

Asemien seutuihin on investoitu

Maaliskuussa ja kesäkuussa muutetuissa junavuorojen aikatauluissa VR on supistanut vuorotarjontaa Akaassa. VR:n kanssa käytyjen keskustelujen lisäksi Akaa on pyrkinyt vaikuttamaan junavuoroihin yhteistyössä Kanta-Hämeen maakuntaliiton kanssa. Pirkanmaan liitolta ja alueen kansanedustajilta on pyydetty edunvalvonta-apua asiassa.

Kaupungin tiedotteen mukaan Akaa on tehnyt pitkään johdonmukaista työtä raideliikenteen edellytysten kehittämiseksi.

– Vuosien mittaan on investoitu merkittävällä tavalla asemien seutujen infrastruktuuriin ja kaavoittamiseen, millä pyritään lisäämään asukasmääriä asemien läheisyydessä ja siten kasvattamaan raideliikenteen asiakasmääriä. Toijalan asema on merkitty maakuntakaavassa 2040 seudullisesti merkittäväksi liityntäpysäköintialueeksi, kaupunki kertoo.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?