Akaa-Volley neljänneksi Viron-turnauksessa

Akaa-Volley sijoittui neljänneksi kauteen valmistavassa Viron-turnauksessa Rakveressä.

Turnauksen alkupeleissä pelataan systeemillä kolme erää ja piste, eli pelit päättyvät joko 3–0 tai 2–1. Akaa-Volley aloitti hienolla 2-1-voitolla Viron liigajoukkueesta BigBank Tartusta lukemin 25–14, 25–22, 21–25.

Akaan tehokkaimmat olivat Dima Borichev +8 (3 torjuntaa), Panu Pitkänen +7 (4 torjuntaa), Joni Mikkonen +5 (3 ässä-syöttöä) ja Markus Kauppinen +5.

Turnaus alkoi siis hienosti, ja päävalmentaja Lauri Tihinen oli syystäkin tyytyväinen.

– Valmistautuminen ensimmäiseen peliin sujui täydellisesti. Pelipäivän harjoitukset, aterioiden ajoitus ja lataus menivät nappiin. Oli ilo seurata, kun joukkueen lataus oli täysin tekemisessä ensimmäisestä pallosta lähtien menemättä kuitenkaan lainkaan yli, Tihinen totesi.

– Keskitimme kaiken ajatuksen tähän peliin miettimättä turnausta yhtään pidemmälle. Se onnistui, ja sen näkee myös lopputuloksesta.

Nuoriso onnistui toisen päivän peleissä

Toisen päivän ensimmäisessä pelissä oli vastassa Rakvere VK. Koska kyseessä on kauteen valmistava harjoitusturnaus, haetaan kuusikoista erilaisia vaihtoehtoja tulevaa syksyä ajatellen. Niinpä Akaa-Volley peluutti ottelussa juniorikaartia.

Juniorit pysyivät hienosti vastustajan kyydissä joka erässä aina 15 pisteen tietämille, mutta erien lopuissa vastustajan rutiini oli kovempi. Tuloksena oli 3–0 tappio pistein 25–19, 25–18, 25–19.

Päivän toisessa ottelussa päävalmentaja Lauri Tihinen luotti edelleen junioreihin, ja se kannatti. Yleispelaaja Jere Aalto kiitti luottamuksesta ja pelasi loistavan pelin nauttien kansainvälisen turnauksen tunnelmasta.

Toinen nuorisokaartin edustaja, keskitorjuja Rami Rekomaa säesti Aaltoa varsin mallikkaasti.

Vanhoista konkareista Matti Ollikainen hääri näkyvimmin nuorison tukena. Hienosta pelistä huolimatta Akaa-Volley kärsi niukan tappion ASK-Kuldigsille erin 1–2 (18–25, 25–21, 21–25)

Pronssipelissä niukka tappio

Sunnuntaina oli edessä vielä sijoitusottelut, jotka pelattiin normaalisti kolmesta voittoerästä. Akaa-Volley pelasi pronssista Big Bank Tartua vastaan ja  taipui tarttolaisille viisieräisen väännön jälkeen 2–3 (25–17, 25–23, 17–24, 19–25, 7–15). Näin Akaan lopullinen sijoitus oli neljäs.

Akaa-Volley haastoi hyvillä otteilla Baltian maiden liigajoukkueita. Koko mukana ollut 15 pelaajan ryhmä sai pelata kovia vastuksia vastaan eri kokoonpanoilla. Myös joukkuehengen luomisen kannalta viikonloppu hieman normaaleista sarjapeleistä poikkeavissa maisemmissa oli äärimmäisen hyvä, ja nuoret pelaajat onnistuivat erityisen hyvin.