Joonas Leppänen voitti Minä ja Akaa -kesäkuvakisan

Kuvakisan parhaimmaksi valittiin Joonas Leppäsen kuva Aamun taikaa/Sumuinen aamu.
Kuvakisan parhaimmaksi valittiin Joonas Leppäsen kuva Aamun taikaa/Sumuinen aamu.

Akaan kaupungin ja Akaan Seudun järjestämän kesäkuvakisan on voittanut Joonas Leppänen otoksellaan Aamun taikaa/sumuinen aamu. Voitokkaassa kuvassa on esitetty ravintola Kruuna & Klaavan vieressä oleva silta herkässä aamuvalaistuksessa.

Kuvakilpailun tuomaristo kuvaili otosta kauniiksi, tunnelmalliseksi ja teknisesti onnistuneeksi kuvaksi, jossa luonto ja rakennettu ympäristö kohtaavat toisensa. Kuvan miljöö on myös monille kaupunkilaisille tuttu. Palkinnoksi voitostaan Joonas Leppänen saa sadan euron lahjakortin haluamaansa akaalaiseen liikkeeseen.

Kunniamaininnan tuomaristo myönsi Olli Riihituvan kuvalle Välillä on hyvä päästää vähän höyryä ulos. Tuomariston mukaan kuvassa on asennetta ja persoonallinen ote. Positiivista oli myös monille tutun Jumbo-veturin tuominen esiin huumorin keinoin. Akaan kaupunki päätti palkita kuvaaja Olli Riihituvan sekä hänen mallinaan toimineen ja kuvan ideoineen sekä sommitelleen vaimonsa Satu Hokkasen tarjoamalla heille matkan Jumbon kyydissä lokakuussa.

Kaikki osallistuivat aikuisten sarjaan

Kilpailussa oli alle 12-vuotiaiden ja yli 12-vuotiaiden sarjat. Tällä kertaa kaikki 22 kilpailuun osallistunutta kuvaajaa osallistuivat aikuisten sarjaan, nuorin kuvakilpailuun osallistunut oli 13-vuotias.

Kunniamaininnalla palkittiin Olli Riihituvan kuva Välillä on hyvä päästää vähän höyryä ulos.
Kunniamaininnalla palkittiin Olli Riihituvan kuva Välillä on hyvä päästää vähän höyryä ulos.

Kuvakilpailussa etsittiin akaalaista arkea ja vetovoimaisia matkailukohteita esittäviä kuvia, joissa on rento ja raikas kuvausote.

Kuvakilpailun tuomaristoon kuuluivat elinkeinopäällikkö Kristiina Salo, kulttuurikoordinaattori Jaana Kari, Viialan kirjastonjohtaja Tarja Korhonen, kirjastonhoitaja Merja Eloranta Akaan pääkirjastosta, nuoriso-ohjaajat Laura Oksanen ja Johanna Ala-Pappila sekä toimittaja Tiina Kauppinen Akaan Seudusta.

Julkaisemme voittaneen ja kunniamaininnan saaneen kuvan lisäksi myös muutaman muun tuomariston suosikin.

Kuvan Poika kotipihassa on kuvannut Mira Haarala.
Kuvan Poika kotipihassa on kuvannut Mira Haarala.

 

 

 

 

 

Nina Kulhia kuvasi kuvan nimeltä Riemua Arajärvellä.
Nina Kulhia kuvasi kuvan nimeltä Riemua Arajärvellä.
Calle Näkymä-näyttelyssä -nimisen kuvan otti Riitta Lankoski.
Calle Näkymä-näyttelyssä -nimisen kuvan otti Riitta Lankoski.
Marko Sormusen kuvan nimi on Moottoritien valaistuksena täysikuu.
Marko Sormusen kuvan nimi on Moottoritien valaistuksena täysikuu.