Toijalan Pallo kesytti Pelikassit

Jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonaan täksi kaudeksi noussut Pelikassit Ylöjärveltä ei pystynyt horjuttamaan Toijalan Pallo -49:ää. Joukkueet kohtasivat sarjaottelussa viime lauantaina Toijalan Keskusurheilukentällä, ja Tipan voittolukemat olivat 5–2 (2–1).

Yritteliäästi pelanneet vieraat eivät alkuun olleet hätää kärsimässä, ja Pelikassit otti johtoaseman vartin pelin jälkeen, kun Tommi Merto teki 0–1.

Kun Topa sai pystysyöttöihin tarkkuutta, jakso kääntyi kotijoukkueelle. Jesse Järvi pääsi vieraiden alakerran harhasta nostamaan pelivälineen yli maalivahti Mikko Lepistön 40. minuutilla, ja kun kellossa oli minuutteja 42, Ilari Rantala sijoitti 2–1:een.

63. minuutilla Miikka Innala viimeisteli hienosti Tero Tromstedtin pystysyötöstä 3-1:een.

Pelikassit roikkui kuitenkin jollain lailla vielä mukana, ja Merto teki toisen osumansa 69. minuutilla. Kotijoukkueen peliote pysyi kuitenkin ryhdikkäänä loppuun asti, ja lisäosumat levensivät maalieron kolmeen. T. Tromstedt sekä Timi Haikka olivat kahden viimeisen maalin tekijät.

Kahden ensimmäisen sarjapelin tappiot saivat lajia seuraavien ihmettelemään lukemia. Sarja on kuitenkin alkutekijöissään. Tappioita tulee vielä yhdelle jos toisellekin. Johtopäätöksiin voidaan ryhtyä, kunhan sarja saadaan pelattua puoliväliin.

Topa alkaa löytää oikeanlaiset systeemit pala palalta. Kolmatta peräkkäistä voittoa lähdetään hakemaan jo tulevana lauantaina kotona, kun Keskusurheilukentälle saapuu Tampereen Peli-Pojat-70. Ottelu alkaa kello 15.

Ottelun TP-49-Pelikassit palkintoraadissa näkyi tuttu hahmo, 1980 ja -90 lukujen taitoniekka niin Topan kuin Akaan Pallonkin riveistä Marko ”Iizu” Iisakkila. Mies tuli Kaukoidän 40 asteen helteistä 12 asteen koleuteen.

– Melkoinen shokki, tännehän jäätyy, pystyi hytisevä mies huokaisemaan.

Yhdessä toisen raatilaisen Mauri ”Mave” Lehtisen kanssa niin palkitut kuin Topan tähtimiehet osuivat kuitenkin kohdalleen.

Palkitut: T: Jesse Järvi. P: T. Merto. Topan tähdet: 3 Jesse Järvi, 2 M. Innala, 1 T. Tromstedt. Ottelun varoitukset P: Mikko Jaakkola, Hans Mäenalainen, Antti Nuutinen.

TP-49 kokoonpano: Juho Laine, Tuomas Kallioinen, Jukka-Pekka Jyrämö (C), Timi Haikka, Mikko Tromstedt, Jesse Järvi, Miikka Innala (80. Sampsa Laakso), Jirka Järvi, Ville Ojala (64. Jyri Erkkilä), Ilari Rantala (53. Tero Tromstedt), Joonas Saariniemi.

Naisjoukkueilla myös sarja-avaukset

Toijalan Pallon kakkosjoukkue TP-49 Peli-Veikot ei jännittänyt historiallista ympäristöä viime perjantaina. Joukkue pelasi kotiottelunsa Valkeakosken Tehtaan kentällä. Sääksmäen Sopu kaatui selkeästi, 5-1.

Kuutosdivisioonan akaalainen FC Mietokastike on voittoputkessa. Sarjan kolmannessa ottelussaan joukkue hankki kolmannen voittonsa Hauholaisen Vihniön Voiman kustannuksella.

Sitten tarkennus aiempaan uutisointiin. Akaasta osallistuu tänä kesänä jalkapallon Tampereen piirinsarjoihin 27 joukkuetta, joista miesjoukkueita on 6.

Piirinsarjoissa on mukana myös kaksi naisjoukkuetta. Nelosdivisioonan lohkossa B Toijalan Pallo -49 aloitti sarjansa 3–5-tappiolla FC Raumalle. Naisten 7 v 7 -sarjassa Hallilan Pallo aiheutti Viialan Peli-Veikkojen naisjoukkueelle 0–4-avaustappion.