Joensuu jatkaa lentopallon Mestaruusliigassa ja Akaa 1-sarjassa

Liiga-Riennon iskut viuhuivat liian usein Akaa-Volleyn kenttään joko torjunnan ohi tai yli.
Liiga-Riennon iskut viuhuivat liian usein Akaa-Volleyn kenttään joko torjunnan ohi tai yli. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa-Volley ei onnistunut yllättämään Rientoa kolmatta kertaa. Viimeisestä avoinna olleesta lentopallon liigapaikasta ensi kaudelle käytiin viides ja ratkaiseva ottelu Akaa-Volleyn ja Liiga-Riennon välillä keskiviikkona 1.4. Joensuussa.

Haastaja Akaa-Volley jäi ottelussa Riennon jalkoihin suoraan 3–0 (25–19, 25–14, 25–18) ja näin Riento säilytti liigapaikkansa. Akaa-Volley jatkaa otteluitaan ensi kaudella 1-sarjassa.

Kaksi erää samalla tahdilla

Kaksi ensimmäistä erää edettiin samalla kaavalla. Peliä käytiin molempien napsiessa pisteitä tasatahtiin kymmenen pisteen tuntumaan. Jo ennen erien puoltaväliä Riento aloitti tasaisen tappavan kirinsä napaten aina pari kolme pistettä Akaan yhtä vastaan. Riento vei peliä voittaen ensimmäisen ja toisen erän selvästi.

Ottelun toinen erä päättyi tähän Liiga-Riennon ässäsyöttöön.
Ottelun toinen erä päättyi tähän Liiga-Riennon ässäsyöttöön. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kolmanteen erään Akaa-Volley ei kahdesta erätappiosta huolimatta lähtenyt luovuttamaan eikä edes myymään nahkaansa halvalla. Akaa-Volleyn johdossa edettiin aina teknisen aikalisän kynnykselle asti. Riento siirtyi johtoon kolmannessa erässä ensimmäisen kerran tilanteessa 14–13 eikä enää sen jälkeen johtoasemastaan luopunut.  Akaalaisten ote lopahti, ja loppuerä oli vain kosmetiikkaa. Kotiyleisönsä riemuksi Riento lasketteli otteluvoittoon ja säilytti liigapaikkansa.

– Riento tuli taistoon hurmoksellisella asenteella ja ansaitsi tänään voittonsa. Meillä oli selvästi huonompi syöttöjen vastaanotto. Aiemmissa peleissä olemme myös saaneet vastustajan vastaanottoa rikki omalla syötöllämme, mutta tänään Riento nosti kaikki syötöt lähes täydellisesti. Takki on tyhjä ja olo tiukan pelirytmin vuoksi väsynyt. Pettyneitä emme kuitenkaan ole. Osoitimme kaikille, että 1-sarjan kärjen ja liigan häntäpään ero on vain marginaalinen. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen nousujohteisesti, analysoi tunnelmia kotimatkalta joukkueen kakkosvalmentaja Risto Lahti.

Akaa-Volleyn tuoreen puheenjohtajan Teemu Salmisen mukaan joukkue näytti kaudella taistelutahtonsa.

– Monarilla oli pyhänä meidän todellinen mahdollisuus. Valitettavasti vielä emme olleet ihan riittävän kovia ratkaisupalloissa.  Paras viidestä -ottelusarja ei jätä sijaa yhdellekään selitykselle. Tällaisen sarjan voittaa aina parempi joukkue. Tämä oli kuitenkin loistava ottelusarja ja antoi uskoa tekemiseemme: nyt olemme todella liigatason kynnyksellä. Kevään aikana noustiin monesti tiukoista tilanteista ja selvittiin voittajina eteenpäin – parhaana esimerkkinä mielestäni puolivälierässä NaPa:n voittaminen kotisalissa vasta kultaisessa erässä, Salminen paketoi kauden.

Akaa-Volley meni kolmannessa erässä 9-11-johtoon, kun Hasse Mattila passasi ja Lauri Kurki löi. Pian sen jälkeen erä ja samalla ottelu kääntyivät kuitenkin vastustajalle.
Akaa-Volley meni kolmannessa erässä 9-11-johtoon, kun Hasse Mattila passasi ja Lauri Kurki löi. Pian sen jälkeen erä ja samalla ottelu kääntyivät kuitenkin vastustajalle. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Salmisen mukaan nyt vedetään hetki happea ja aletaan suunnitella seuraavaa kautta.

– Ensi kauden tavoite on sama kuin aiempinakin kausina: edetä joka tasolla askel edelliskautta pidemmälle. Viime kauteen verrattuna loppupelien yleisömäärät tuplaantuivat. Sunnuntain viimeisessä kotipelissä oli yli 2,5-kertainen katsojamäärä edelliskauden ennätykseen. Joukkue kasvaa, peli kovenee, yleisö innostuu, markkina-arvo kasvaa, lentisbuumi nousee. Koetetaan parantaa taas ensi kauteen vähän joka osa-aluetta, niin hyvän suunnan saanut matkamme jatkaa kulkuaan, Salminen toteaa.