Pirttijoki ja Helminen saivat hyvin peliminuutteja kaksoismaaotteluissa

Akaalainen, alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueessa pelaava Juho Pirttijoki uskoo nilkkavammansa paranevan pian.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen kaksoismaaottelut Azerbaidzhania vastaan toivat kaksi tasapeliä. Ensimmäinen koitos 20. helmikuuta päättyi lukemiin 2–2. Toisessa ottelussa 22. helmikuuta maaliluvut olivat 1–1. Maaottelut pelattiin Eerikkilän urheiluopistolla.

Akaalaisia kiinnostivat eritoten kahden Toijalan Pallo-49:n kasvatin Juho Pirttijoen ja Erkka Helmisen otteet noissa maaotteluissa.

Nykyisin Valkeakosken Hakaa edustavasta kaksikosta Juholla oli ennen näitä pelejä yhdeksän maaottelua pelattuna. Erkka puolestaan sai tulikasteensa perjantaina.

Perjantain maaottelusta tuloksen takaa löytyy hieman dramatiikkaa sekä vahvaa taistelua. Suomen hallitsema avausjakso oli aivan viime minuutille tilanteessa 1–0 sinivalkoisille. Kotijoukkueen maalivahdin kaadettua azerbaidzhanilais-hyökkääjän läpiajossa sai veskari punaisen kortin ja vieraat tasoituksen pilkulta. Suomi pelasi siis toisen pelijakson vajaalla. Azerbaidzhan rankaisikin vartti ennen loppua johtomaalilla. Suomen poikia ei kuitenkaan vielä ollut lyöty. Juho Pirttijoen pitkä avaus tavoitti TPS-pelaaja Eetu Leppäsen, joka tasoitti pelin ottelun viimeisellä minuutilla. Juho pelasi tässä ottelussa täyden ajan. Erkalle peliminuutteja kertyi reilu viisitoista minuuttia.

Sunnuntain 1–1 tulokseen päättynyt peli jäi tasollisesti ensimmäisen pelin varjoon. Kotijoukkue vei nytkin peliä, mutta ei pystynyt johtoasemaansa loppuun asti pitämään. Tässä pelissä Erkka oli avauksessa ja pelasi lähes tunnin.

Suomella oli muutama uusi pelaaja ringissä, joka osittain saattoi pelien tasoon vaikuttaa. Ja näin valmentaja Jarkko Wiss, kiteytti maaotteluiden antia:

– Kaksi tasapeliä Azereita vastaan, jotka valmistautuvat kovilla satsauksilla EM-jatkokarsintoihin, ei ole huono.

Toppari Juho Pirttijoki ei sunnuntain ottelussa pelannut. Avausottelussa pääpallotilanteen jälkeen hieman epätasainen alastulo kentän pintaan sattui hiukan nilkkaan. Nilkka teipattiin puoliajalla, ja mies palasi takaisin peliin.

– Jalka ei pahemmin haitannut suoritusta, sillä mielestäni onnistuin hyvin, Juho vakuutti.

Nilkka kuvattiinkin heti maanantaina, eikä kuvissa löytynyt mitään murtumia.

– Jalka on päivä päivältä parempi, että ehkä tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä, Juho Pirttijoki kertoo.

Koko joukkueen pelisuoritus meni Juhon mielestä kiitettävän puolelle.

– Meillä ei hätää ollut, vaikka kaveri välillä johtikin. Azerit on toki taitava ryhmä, mutta ajoittain kuriton. Nämä oli meiltä hyviä suorituksia, vaikka uusia pelureita oli useita mukana.