Näkemiin Forum

Paikallislehti Akaan Seudussa on julkaistu Punnittua Puhetta ja Forum Akaa -kolumnisarjoja 1990-luvun puolivälistä alkaen. Sarjoihin lehti on kutsunut kirjoittamaan ajankohtaisia ihmisiä heille mieleisistä teemoista. Näin on saatu hyvin moni-ilmeinen kokonaisuus, jossa hyvinkin erilaiset mielipiteet vuorottelevat.

Kirjoittajat ovat ottaneet tehtävänsä tosissaan, mistä heille vilpitön kiitos. Useat kirjoittajat ovat kuvanneet tehtäväänsä ennakolta haasteelliseksi, mutta jälkeenpäin mielenkiintoiseksi. Useamman kerran kirjoittaneet ovat kertoneet kynänsä vetreytyneen matkan varrella ja rohkeutta on tullut näin kirjoittaa muuallekin. Kirjoittajat ovat pistäneet itsensä likoon ja samalla vieneet paikallislehden ja Akaan viestiä eteenpäin. Kiitos!

Kiitos kaikenlaisesta palautteesta, jota on tullut vuosien saatossa paljon. Palaute on kirjoittajan ja lehden tärkein kannustin ja kriittinen palaute useimmiten elinehto. Tampereen yliopiston rehtorina aikoinaan toiminutta Mannerheim-ristin ritari Paavo Kolia mukaillen: hyvä kirjoittaja tietää ennemmin tai myöhemmin, kuinka räjähdyspanos asennetaan.

Olen tietoisesti halunnut lehteen hyvin erilaisia poleemisia kirjoittajia ja näin toimin tavalla tai toisella myös jatkossa.

Akaa Forum ja Akaan Seudun kaikki muutkin kirjoitussarjat päättyvät vuoden vaihtuessa. Tämä on lajissaan viimeinen Akaa Forum. Miksi? Helpointa olisi vastata, että aikansa kutakin. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, Akaa Forum kun toimisi edelleenkin ihan hyvin. Aika ei ajanut kolumnien ohi, pikemminkin päinvastoin, juuri nyt on kantaa ottaville mielipiteille kysyntää.

Paikallislehti Akaan Seudussa käynnistyy ensi vuoden alussa mittava sisällön ja rakenteen uudistustyö, joka nostaa tulevat kolumnitkin entistä tärkeämpään rooliin. Menemme entistä tiukempaan printin ja netin yhteistyöhön. Osan uudistuksista lukija huomaa, suurimpaan osaan hän lähtee mukaan huomaamattaan niin kuin tuttuun ja turvalliseen paikallislehteen konsanaan.

Haluamme lukijamme tiiviisti mukaan ensi vuoden uudistustyöhön. Osana uudistusta sähköpostiosoitteet ilmestyvät juttujen loppuun kommentointia varten. Menemme myös kouluihin ja päiväkoteihin kysymään, minkälaisen paikallislehden haluatte. Akaan vahvat toimijat urheilu ja politiikka saavat meiltä myös haasteen. Onko Akaa kulttuurikaupunki? Tämänkin kysymyksen esitämme ensi vuonna hyvin monelle.

Tulemme ensi vuonna esittämään myös kysymyksiä, joita tässä ja nyt ei tiedetä olevankaan. Mikä on uusia Akaa, kun sote-uudistus vie toteutuessaan lähes 60 prosenttia rahoista ja sosiaali- ja terveydenhuollon päätäntävallan?

Tulevasta vuodesta tulee jännittävä. Ja totta kai vedämme toimintaamme mukaan kaikki aktiiviset kirjoittajat ja keskustelijat niin printtiin kuin nettiin. Akaan Seutu haluaa olla ajankohtainen ja haastava toimija joka paikassa.

Vuosia 2015 on myös ponnahduslauta seuraavaan vuoteen, joka on paikallislehti Akaan Seudun 100-vuotisjuhlavuosi. Pitkälle on kuljettu marraskuusta 1916, jolloin opettaja Vilho Havia ystävineen Toijalan Sanomien näytenumeron kokosi. Tervetuloa mukaan, juna on lähdössä.