Toijalan toripäivien pysäköintikieltoa rikotaan jatkuvasti

Torivalvoja Jukka Pulakan mukaan pysäköintikiellon rikkominen Toijalan torilla on ikuinen ongelma, joka toistuu syksyn tullen.

Torivalvoja Jukka Pulakan mukaan pysäköintikiellon rikkominen Toijalan torilla on ikuinen ongelma, joka toistuu syksyn tullen.

Toijalan torilla pysäköinti on kielletty toriaikana eli keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 6–14. Kiellosta kerrotaan pysäköintipaikasta kertovien liikennemerkkien lisäkilvissä torin kummassakin päässä. Talviaikana kieltoa rikotaan jatkuvasti, kun torimyyjiä on paikalla vaan jokunen.

Torivalvoja Jukka Pulakka kertoo käännyttäneensä keskiviikkona 10.12. ainakin parikymmentä autoa, jotka olivat aikeissa pysäköidä torille kiellosta huolimatta.

– Vaikka torilla ei ole tällä hetkellä kuin mustamakkarakauppias ja perunakauppias, tori on kuitenkin heidän työmaansa. Lähempänä puolta päivää ei kukaan erota enää kauppiaita autojen seasta, Pulakka harmittelee.

Torivalvojan mukaan sama ongelma toistuu vuodesta toiseen. Hän pitää valitettavana, että kiellon valvonta ei toimi. Poliisina aikaisemmin työskennelleen Pulakan mukaan myös poliisin tavoittaminen on nykyisin hankalaa eikä hätäkeskukseen soittaminen tunnu asiassa tarkoituksenmukaiselta.

– Ennen tällaiset asiat hoidettiin kävelemällä suoraan poliisin ovesta sisään tai soittamalla poliisin suoraan numeroon, mutta mihin muualle voit nykyisin soittaa kuin hätäkeskukseen? Tuskin sieltäkään apua saa, partio on todennäköisesti kiireellisimmillä asioilla tai tilanne on ohi, ennen kuin se ehtii tänne. Asiana tämä on pieni, mutta torilla ammattiaan harjoittaville hankala juttu. Yksinkertaisesti tori on alue, johon ei saa pysäköidä määrättynä aikana.

Pulakan mukaan asiaa voisi auttaa, jos kaikissa pysäköintimerkkien lisäkivissä olisi mainittu viikonpäivät, joita kielto koskee. Nyt toripäivät keskiviikko ja lauantai on mainittu vain yhden liikennemerkin yhteydessä torin kummassakin päässä, muissa kielletään pysäköinti toriaikana.

 

52toripysäköinti1

Yksi kommentti

  1. Erkki Kivisara

    Toukokuu-syyskuu välillä kielto tarpeellinen, muina aikoina kilven voi viedä puoleen väliin toria. Varmasti mahtuvat kauppiaat alaosaankin….Perunasäkin ostaja alakulmasta.
    .

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?