Lasia tanssin muodossa

 

Lauantaina Iittalan koulukeskuksessa järjestetty valtakunnallinen koreografiatapahtuma Lasin juhlaa osoitti, että tanssin ja baletin harrastajia löytyy maasta runsaasti. Nyt kymmenettä kertaa järjestettyyn lasten ja nuorten tanssikatselmukseen osallistui yli 800 tanssijaa ja esityksiä oli 86. Kilpailusarjoja oli 6 ja niissä kilpaili 57 ryhmää. Katselmussarjoja, joissa ryhmiä ei asetettu paremmuusjärjestykseen, oli 3 ja niissä oli mukana 29 ryhmää.

Akaasta mukaan oli lähtenyt Akaan Balettikoulu Petite Ballerinan Mintut-ryhmä, joka esiintyi kahdessa sarjassa. Alle 11-vuotiaiden koreografiakilpailussa se esitti ohjaajansa Satu Uimin koreografioiman Lasista linnuksi tanssin ja nuorten (12–16 vuotta) kilpailussa Senni Klemolan Under the glass -tanssin.

Vaikka Mintut eivät palkintosijoille yltäneetkään, jäi päivästä hyvä mieli ja kisajännitys laukesi hyvin sujuneiden tanssien jälkeen hymyyn.

Senni Klemola, joka paitsi, että oli tehnyt koreografian toiseen tanssiin, esiintyi itse molemmissa.

– Kyllä minua jännitti aika tavalla koko aamun ja päivän, mutta nyt sitten on vielä jännitettävä iltaan asti tuloksia, totesi Senni posket hehkuen heti esityksen jälkeen.

Omaperäisyyttä ja heittäytymistä haettiin

Kilpailussa tuomarit arvioivat sitä miten tanssi kuvasi annettua teemaa – lasi – mikä oli sen muotokieli, sopiko musiikki esitykseen ja mitkä olivat esityksen vahvuudet. Omaperäisiä kuvioita toivottiin myös ja että tanssijat heittäytyvät tanssiinsa täysillä. Tanssilajeina olivat baletti, nykytanssi, show-jazztanssi, freestyle, street dance tai hip-hop. Voittoisimmat tanssiryhmät löytyivät Hämeestä ja Uudeltamaalta. Ykköspalkinnot eri ryhmistä lähtivät Riihimäelle, Hankoon, Hyvinkäälle, Lempäälään (Tanssikoulu Dance Actionsa), Lohjalle ja Järvenpäähän.

 

Helpottuneet Mintut, kun jännitys on lauennut. Keskellä edessä Senni Klemola ja oikealla takana ryhmän ohjaaja Satu Uimi.Kuva: Jari Neuvonen.

Helpottuneet Mintut, kun jännitys on lauennut. Keskellä edessä Senni Klemola ja oikealla takana ryhmän ohjaaja Satu Uimi. Kuva: Liisa Ahokas.Akaan Balettikoulu Betite Ballerinan Minttujen Lasista linnuksi -esitys on päättynyt. Kuva: Jari Neuvonen.

Akaan Balettikoulu Betite Ballerinan Minttujen Lasista linnuksi -esitys on päättynyt. Kuva: Jari Neuvonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?