Laaksolan näyttelyssä esitellään Suomen luontoa

Kasvit ja kukat kiinnostivat enimmäkseen tyttöjä.

Kasvit ja kukat kiinnostivat enimmäkseen tyttöjä.

Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa on parhaillaan esillä valokuvaaja Jouko Lehmuskallion valokuvanäyttely Suomen luontoa läheltä ja kaukaa. Valokuvista löytyy vesien, niittyjen ja metsien kasveja ja marjoja sekä suomalaisia maisemia. Kauniiden järvimaisemien joukossa on myös Syysilta Vanajavedellä. Viime perjantaina näyttelyyn tutustui Pappilan koulun viides luokka ja Arvo Ylpön koulun 3B-luokka. Paikalla oli LuontoPortin verkkolehden tuottaja ja toimittaja Eija Lehmuskallio, joka esitteli miten kasveja, lintuja, nisäkkäitä, perhosia, kaloja ja sieniä voi tunnistaa LuontoPortin tunnistustyökaluilla. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on selvästikin helppoa ja nopeaa – ja ilmaista.

Eija Lehmuskallio näytti oppilaille kasveja, jotka sitten etsitään tuntomerkkien perusteella tunnistustyökaluilla.

Eija Lehmuskallio näytti oppilaille kasveja, jotka sitten etsitään tuntomerkkien perusteella tunnistustyökaluilla.

Oppilaat löysivät valokuvista paljon tuttuja kasveja, mutta esillä oli myös heille tuntemattomia, rauhoitettuja, harvinaisuuksia. Vilkkain keskustelu syntyikin siitä, mitä tapahtuu, jos tallaa rauhoitetun kangasvuokon päälle tai siirtää sen omaan pihaansa. Tunnistustyökaluilla voi tutustua myös lintujen ääniin. LuontoPortin verkkolehdestä puolestaan löytyy muun muassa ajankohtaisia luontouutisia, ja siellä asiantuntijat vastaavat lukijoiden lähettämiin luontoaiheisiin kysymyksiin. Laaksolan valokuvanäyttely on avoinna marraskuun 9. päivään saakka tiistaisin kello 9–14, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–18 ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?