Syystuuletus kokosi kierrättäjät Sampolaan

Vaatteet vaihtoivat omistajaa Toijalan MLL:n Syystuuletuksessa. Kuva: Rauna Kautto.

Vaatteet vaihtoivat omistajaa Toijalan MLL:n Syystuuletuksessa. Kuva: Rauna Kautto.

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina vietettiin perinteinen Toijalan MLL:n järjestämä Syystuuletus-tapahtuma. Tempauksen idea on yksinkertainen ” tuo tullessasi ja vie mennessäsi”. Lähes jokainen paikalle tulija saapuikin Sampolaan kassit täynnä tavaraa ja asetteli ne valmiiksi kokojen mukaan numeroiduille pöytäpaikoille.

Jouhevasti kävijät siirtyivät tutkimaan sen pöydän vaatteita, joille heillä oli tällä hetkellä tarvetta. Osa tuli paikalle muuten vain osallistuakseen iloiseen kierrätystapahtumaan. Mukava olikin seurata lasten iloa isossa salissa lahjoitettavilla leluilla leikkien.

Tapahtuman tarkoitus on myös tehdä hyvää. Jäljelle jääneet vaatteet ja lastentarvikkeet pakattiin tuuletuksen jälkeen vapaaehtoisvoimin ja toimitettiin tarpeen mukaan neuvolaan, sosiaalitoimeen ja Toijalan kierrätyskeskukseen.

Syystuuletus on Toijalan MLL:n hallituksen puheenjohtajan Niina Venhon mukaan järjestetty jo viiden vuoden ajan.

– Monet kävijät ottavat mukaansa leluja ja lastentarvikkeita ja seuraavana vuonna tuovat ne takaisin Syystuuletukseen uusien käyttäjiä ajatellen. Siinä on kierrätystä kerrakseen. Tällaiselle tapahtumalle on todella tilausta, ja iloksemme olemme huomanneet, että kävijämäärä on joka vuosi noussut tasaisesti. Ihmiset alkavat jo syksyn alussa tiedustella tapahtuman mahdollista ajankohtaa.

Syystuuletus on monelle äidille ja isälle mukava tapa saada turhat vaatteet ja tavarat pois kaapeista ja takaisin kiertoon. Syystuuletuksessa nähdään myös tuttuja ja on hyvin aikaa vaihtaa kuulumisia.

Sanni Heikkinen oli yksi äitinsä ja pikkuveljensä Tonin kanssa paikalle saapuneista.

– Toimme tänne vanhoja vaatteita, ja olemme katselleet jos jotain löytyisi kotiinkin.

Sannin äiti kehui tapahtumaa mahtavaksi juuri sen vuoksi, että tässä on mukana myös hyväntekeväisyyttä.

Mikään tapahtuma ei tietenkään pyöri itsessään ilman innokkaita vapaaehtoisia. Tälläkin kertaa mukana hääri yli kymmenen aktiivia, joista suurin osa on ollut jo useasti järjestämässä Syystuuletusta. Kaikki iloitsivat siitä, että tapahtuma on vakiintunut toijalalaisten perheiden arjessa.

Yksi uusi vapaaehtoinen, Elina Pöyry, oli paikalla toista kertaa.

– Aiemmin olen ollut kävijänä, mutta nyt halusin olla mukana alusta loppuun asti. Toivon myös, että tässä toiminnassa voin samalla tutustua muihin alueen äiteihin. Syystuuletus on vastannut odotuksiani, ja on todella hienoa, että MLL järjestää tällaisia tapahtumia perheille. Tiedon tästä sain MLL:n internet-sivuilta ja Facebookista.

Iloisia äitejä, isiä ja lapsia poistui Sampolasta, ja moni huikkasi mennessään, että ensi vuonna taas!

Anni Määttä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?