Kaikkien kaverista tuli Uudessa päivässä koulukiusaaja ja pahantekijä

Uuden päivän Masaa näyttelevä Petja Kopperoinen saa kadulla kulkea rauhassa, vaikka sarjan tosifanit hänet jo tunnistavatkin. – 10–12-vuotiaat voivat osoitella bussipysäkillä, mutta ei sen enempää.
Uuden päivän Masaa näyttelevä Petja Kopperoinen saa kadulla kulkea rauhassa, vaikka sarjan tosifanit hänet jo tunnistavatkin. – 10–12-vuotiaat voivat osoitella bussipysäkillä, mutta ei sen enempää.

Toijalalaiselle Petja Kopperoiselle rooli Uuden päivän Masana on ollut haastava, esikuva sille kun ei ole löytynyt peiliin katsomalla.

– Masa on niin erilainen kuin minä itse olen. Masa on nuorisohuligaani, punkkarityylinen tyyppi ja koulukiusaaja, joka kulkee pahoilla teillä. Minä taas olen tällainen kaikkien kaveri, luonteeltani tosi positiivinen ja avoin, enkä kulje pahoilla teilläkään.

Petja tunnustaa, ettei itse juurikaan seuraa Uutta päivää, eikä Lostin jälkeen muitakaan televisiosarjoja.

– Ennen kuin menin Uuteen päivään, tuskin olin kuullut sarjasta, ja nytkin tulee seurattua sitä lähinnä Areenasta  ja niitä jaksoja, joissa itse on mukana.

Petjaa kiinnostavat myös jaksot, jotka käsikirjoituksen perusteella lupaavat kiinnostavia juonenkäänteitä roolihahmoille.

– Saatan katsoa, miltä tarina näyttää ruudulla, koska paperilla se näyttää aina erilaiselta ja ohjaajat tekevät niihin paljon muutoksia.

H.I.V. soittaa vain sarjassa

17-vuotias Petja on ollut TV 2:n suosikkisarjassa mukana lokakuusta 2012. Kun sarjaan etsittiin nuoria poikia, lähetti Petja hakemuksen, joka poiki kutsun koekuvauksiin ja edelleen roolin Masana, joka alun perin oli Osku Haaviston koulukiusaaja. Sittemmin Masasta on tullut tämän kaveri ja punkbändi H.I.V.:n (Hauskaa Ilman Viinaa) kitaristi.

UP:ssä pojat soittavat play backinä, mutta kitaraa sekä pianoa Petja osaa soittaa myös oikeasti.  Jos kuvauksilta jää aikaa, bändiläiset soittelevat yhdessä, mutta keikoille ei H.I.V. ole toisen UP-yhtyeen, Vihreiden Valojen, tapaan lähdössä.

Tällä hetkellä sarjasta pyörivät televisiossa uusinnat, ja kuvaukset ovat kesätauolla. Petjan sopimus päättyi toukokuun loppuun, mutta syksyllä hän jatkaa samassa roolissa. Kuvaukset alkavat uudelleen elokuun alussa.

Ilmaisutaitoon erikoistuneessa Tampereen yhteiskoulun lukiossa opiskelevan Petjan mukaan koulu on suhtautunut ymmärtäväisesti kuvauspäivien poissaoloihin. Niitä voi olla parina päivänä viikossa, kerran kuussa tai harvemmin.

– Ilmaisutaidon lukiossa parinkin päivän poissaoloja ymmärretään ehkä paremmin kuin peruslukiossa, kun meidän koulusta käy Uudessa päivässä muitakin.

Isona näyttelijäksi

Petja innostui näyttelemisestä kymmenisen vuotta sitten Heidi Vaarnan ohjaamassa Akaan Opiston lasten teatteriryhmässä.

– Siellä tajusin, että tämä on mun juttu, Petja kuvailee.

Sittemmin hän on näytellyt Toijalan Kellariteatterissa, Toijalan Näyttämöllä ja Viialan Teatterissa. Kevätkaudella Petja oli mukana sekä Viialan Teatterin Kukkaistytössä että Toijalan Näyttämön Harmaissa panttereissa.  Viime kesänä Petja pisti itsensä likoon Toijalan Sataman Housut pois -musikaalissa työttömänä tehdastyöläisenä Ethan Girardina.

– Se on ollut näytelmistä mieleenpainuvin. Siinä tuli tehty sellaista, mitä muuten ei pääsisi tekemään tai tekisikään.

Näyttelemisestä Petja haaveilee myös ammattina. Lukion jälkeen hän aikoo hakea Teatterikorkeakouluun Helsinkiin tai Tampereen yliopiston Näyttelijätyön laitokselle.

Tänä kesänä Petja pitää taukoa teatteriharrastuksesta, mutta syksyllä hän on mukana jälkeen Viialan Teatterin Diivoissa. Kesäkuussa Petjalla on tiedossa töitä isosena Akaan seurakunnalla sekä toimistotöitä Tampereella. Heinäkuun hän lomailee.

– Silloin nukun ja yritän kerrata lukiokursseja, ettei syksyllä olisi ihan pihalla.

Petja on myös Akaan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja. Akaata hän pitää ikäisilleen mukavana ja rauhallisena asuinpaikkana. Keskeinen sijainti ja hyvät yhteydet ovat ehtineet vakuuttaa myös Petjan.

– Tämä on tosi lähellä kaikkea ja Tampereelle on 20 minuuttia. Kun pääsin Tykkiin, harkitsin, että olisin muuttanut isän luo Hervantaan, mutta koska sieltä matkaan kuluu yhtä kauan kuin täältä, olisi se ollut ihan sama.

 

Kommentointi on suljettu.