50 000 euroa

On se käsittämätöntä touhuamista tuon Toijalan keskustailmeen parantamiseksi, kun on jo kerran todennäköisin syin epäiltynä törkeästi pahoinpidelty. Esimerkkinä niin sanotut ”toimivat” viistoparkit, joista voi lähteä pakotettuna vain yhteen suuntaan. Käsittämätön on myös torin mutka/hidasteet, joita ei vastavaa määrää Pirkanmaalta löydy tämänkokoisesta kylästä,

Aloitettiinko S-marketin rakentamisella keskelle kylää ns. valoisa ja raikas rakentaminen? Olen myös kuullut, että mielenkiintoinen ja haluttu tapa olisi ”raikastaa ilmettä” tuoda eräs halpakauppa vanhalle asema-alueelle, joka on noin 200 metrin päässä raikkaasta ja valoisasta S-marketista. Kyllä kohta alkaa häikäistä tuo valoisuus. On siinä junakyytiläisten ohi ajaessa mieluisaa ihailla tuota ”raikkautta ja valoisuutta”, kun on kauppaa kaupan jälkeen ilman viheralueita.

Itse olen nauttinut Toijalan vanhoista asuinalueista ja lapsuuden keskustan vanhoista puutaloista, jotka on purettu tuo raikkauden ja valoisuuden tieltä. Mutta se voi johtua myös 50-vuotiaan miehen ajattelutavasta, etten näe näitä ”ideoita ja sijoituskohteita.”

Koko Akaa ei ole ainoastaan Toijala. Olisiko tuolle 50 000 eurolle ollut jotakin muutakin käyttöä kuin antaa se Toijalan keskustan ”raikkaan ja valoisan” ilmeen rakentaville ”konsulteille ja taiteilijoille”.

Päällikön pääkirjoitukseen viitaten: Akaa on kartalla liian kalliilla paikalla ollakseen pelkkä nukkumalähiö, se on totta. Mutta herättämiseen ei riitä, että on taidetta, teemaa, tahtotilaa, onnenkantamoisia ja ”raikas ja valoisa” keskusta.

Markku Kokko

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentit (2)

  1. Oona

    Todellakin olisi muuta käyttöä tuolle rahalle, opettajatkin oli lomautettuna tänä vuonna, mutta suunnittelijoille on kuitenkin varaa maksaa 50 000 €…

    Vastaa
  2. Da-De

    Nykyään kaikki kaupungit ja kylät maksaa isoja summia kaikenmaailman konsulteille eikö enää käytetä tervettä järkeä voihan tommosenkin suunnittelun toteuttaa vaikka opiskelu työnä.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>