Egotrippi Vasureiden pääesiintyjänä

Egotrippiä on haviteltu Vasenkätisten Vestivaalille jo useampaan kertaan. Nyt tapahtuma sopi yhtyeen keikkakalenteriin, ja Egotrippi nähdään Viialan Seurahuoneella lauantaina 9. elokuuta.

Egotrippiä on haviteltu Vasenkätisten Vestivaalille jo useampaan kertaan. Nyt tapahtuma sopi yhtyeen keikkakalenteriin, ja Egotrippi nähdään Viialan Seurahuoneella lauantaina 9. elokuuta.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu järjestää tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin lauantaina 9. elokuuta. Pääesiintyjänä on kotimainen pitkän linjan suosikkiyhtye Egotrippi. Lisäksi kello 19 alkavassa iltaohjelmassa Viialan Seurahuoneella esiintyvät Sir Elwood Duo, Coversion ja Heikki Silvennoinen Band.
Vasenkätisten Vestivaalin iltapäiväohjelma alkaa Nahkalinnan päiväkodin puistossa kello 15. Toimittaja Arto Nyberg haastattelee Vuoden Vasenkätistä, ja lisäksi kuullaan muun muassa musiikkia. Ohjelma tarkentuu alkukesän aikana.
Ennen Vasureita, kello 12–15, Almu järjestää Nahkalinnan päiväkodilla neljättä kertaa Muksujen Musavestarin. Erilaisissa maksuttomissa työpajoissa pääsee muun muassa soittamaan, laulamaan ja valmistamaan soittimia.

Kokenutta kaartia kautta linjan

Viime vuonna 20-vuotisjuhlakiertueen tehneen Egotripin kuuluisimpia kappaleita ovat Älä koskaan ikinä, Matkustaja, Koivuniemen herra, Posteljooni ja Unihiekkaa. Tänä vuonna yhtye kiertää uuden rumpalin kanssa. Risto Niinikoski liittyi yhtyeeseen alkuvuodesta, jolloin Egotrippi harjoitteli ja sävelsi uutta materiaalia tulevalle levylle.

Egotripin kitaristi-laulaja Knipi odottaa kesän keikkoja innolla.

– Olemme harjoitelleet ahkerasti, ja palaset ovat tuntuneet loksahtavan kohdalleen enemmän kuin hyvin. Olen varma, että olemme elämämme vedossa, Knipi sanoo.

Vaikka Egotripin ura on yli 20-vuotias, se ei edusta Vasenkätisten Vestivaalin bändikavalkadissa kokeneinta kaartia. Sir Elwoodin hiljaisten värien laulaja Juha Lehti ja pianoa ja haitaria soittava Juha Saaresaho tulevat Akaaseen esittämään vuonna 1988 perustamansa bändin klassikoita kahdestaan. Duo-keikoistakin miehillä on jo vuosien kokemus.

Kokeneita ovat myös kolme vuotta sitten perustetun, tamperelais-akaalaisen Coversionin soittajat. Nelihenkisen bändin ydinosaamisaluetta ovat tunnetuista englanninkielisistä rock- ja popkappaleista sovitetut omat versiot, ja soittokokemusta on yhteensä 125 vuotta.

Coversionin ja Egotripin välissä lavalle nousee todellinen konkari, pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen, joka on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Silvennoisen vasenkätisyys ei paljastu heti, sillä mies soittaa kitaraa kuin oikeakätiset konsanaan.

Uransa alkupuolelta, 1970- ja 1980-luvuilta Silvennoinen muistetaan muun muassa Tabula Rasan ja Catwalkin kitaristina ja lauluntekijänä. 1980-luvun lopulla Silvennoinen oli perustamassa blues-rockia soittavaa Q. Stone -yhtyettä, joka noteerattiin myös maamme rajojen ulkopuolella.
2000-luvulla Silvennoinen on kuulunut muun muassa SF-Blues-yhtyeprojektin peruskokoonpanoon. Koko ajan mies on kuitenkin tehnyt myös omaa vahvaa soolouraansa, ja Akaaseen Silvennoinen tulee nimeään kantavalla, 4–5-henkisellä kokoonpanolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?