Aloite vanhusten ulkoiluoikeudesta ei edennyt eduskuntaan

 

Kansalaisaloitetta vanhusten ulkoiluoikeudesta ajavan Ilmari Nurmisen mukaan ulkoilu on ihmisen perusoikeus vanhanakin.

Ilmari Nurminen poikkesi alkuvuodesta myös Akaassa kertomassa vanhusten ulkoiluoikeutta koskeneesta aloitteestaan. 

Kunta- ja aluejohtamista opiskelevan, sastamalalaisen Ilmari Nurmisen alullepanema aloite laitoksissa olevien vanhusten lakisääteisestä oikeudesta ulkoiluun keräsi taakseen 15 346 kannattajaa. Jotta aloite olisi edennyt eduskunnan käsiteltäväksi, olisi se vaatinut taakseen 50 000 nimeä.

Nurminen kävi alkuvuodesta myös Akaassa puhumassa aloitteestaan. Hän vieraili Viialan ja Toijalan Eläkkeensaajissa sekä Eläkeliiton Kylmäkosken yhdistyksessä.  Nurminen kiittelee akaalaisten eläkeläisyhdistysten olleen asiassa aktiivisesti liikkeellä.

Vaikka aloite ei kerännyt riittävästi kannattajia, hän on tyytyväinen asiasta heränneeseen keskusteluun ja uskoo aloitteen vaikuttavan tuleviin ratkaisuihin.

– Esimerkiksi hoito- ja palvelusuunnitelmaan voidaan Akaassa asettaa kirjaukset riittävistä ulkoilumahdollisuuksista, jos valtuutetut niin päättävät, Nurminen toteaa.

22-vuotias Ilmari Nurminen istuu demarivaltuutettuna Sastamalan kaupunginvaltuustossa. Hän on myös demarien kansanedustajaehdokas Pirkanmaalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?