Lapset iloitsivat Muumeista Flooran päivänä

Rasmus Ilottula haki juuri ilmapallon ennen yhteiskuvaa Muumipapan kanssa.
Rasmus Ilottula haki juuri ilmapallon ennen yhteiskuvaa Muumipapan kanssa.

Jo perinteeksi muodostunut Flooran päivän tapahtuma täytti jälleen viime viikon tiistaina Arvo Ylpön koulun alueen lapsista, vanhemmista ja vapaaehtoisista. Maksuttomaan tapahtumaan saapui aikuisia ja lapsia useampi kymmenpäinen joukko. Koska Tove Janssonin syntymästä tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta, teemaksi tämän vuoden tapahtumalle valikoitui Muumit.

Monenlaista puuhattavaa lapsille

Tapahtumia oli niin sisällä kuin ulkona. Sisätiloissa lapset kuuntelivat satuja, leikkivät, katselivat erilaisia esityksiä ja askartelivat. Flooran päivänä pajoihin jääneet työt voi noutaa Kulttuuritalo Laaksolasta. Koska sateelta säästyttiin, ulkona saatiin istuttaa kukkia, tutustua ambulanssiin ja paloautoon sekä nauttia erilaisista herkuista. Poniratsastukseen oli koko ajan pitkä jono.

Monenlaisten puuhapisteiden lisäksi paikalle olivat löytäneet tiensä monet Muumilaaksosta tutut asukit, mikä luonnollisesti miellytti lapsia. Kolmevuotiaalta Saga Lehtoselta kysyttäessä, mikä tapahtumassa on parasta, vastaus tulee pienen mietinnän jälkeen varmasti.

– Muumit!

Myös juuri ilmapallon hakeneen viisivuotiaan Rasmus Ilottulan mielestä parasta tapahtumassa oli ehdottomasti Muumit, vaikka muutama piste olikin vielä kiertämättä. Seuraavaksi Rasmus aikoi suunnata isänsä kanssa karkkihyrrälle.

Tapahtuman järjestäjinä olivat Akaan kulttuuripalvelut sekä akaalaisten lasten ja nuorten kulttuuriin keskittyvä Kulttis. Kulttiksen puheenjohtajan Helva Launokosken mukaan tapahtuma järjestyi yhteistyön avulla.

– Paljon erilaisia tahoja tätä on ollut mukana järjestämässä. On vanhempainverkostoa, seurakuntaa, Mannerheimin lastensuojeluliittoa ja niin edelleen. Vähän se on mennyt niin, että joku on kysynyt aina jotakuta toista mukaan, ja siten on muodostunut tällainen verkosto, Launokoski toteaa.

Joka taholla oli oma pisteensä järjestettävänä. Esimerkiksi vanhempainverkosto vastasi herkkujen myynnistä, kun taas MLL:n vastuulla oli temppurata sisätiloissa. Joka vuosi tapahtumassa on vaihtuvan teeman lisäksi myös pientä vaihtelua pisteiden välillä.

– Tänä vuonna liikenneturvaa ei ole ollenkaan. Muistaakseni taas poniratsastus taas on nyt ensimmäistä kertaa.

Sami Koljonen

Helva Launokosken mukaan tapahtuman järjestäminen vaati monen eri tahon yhteistyötä.
Helva Launokosken mukaan tapahtuman järjestäminen vaati monen eri tahon yhteistyötä.
Muumi-faniksi lukeutuva Saga Lehtosesta Muumit oli parasta tapahtumassa.
Muumi-faniksi lukeutuva Saga Lehtosesta Muumit oli parasta tapahtumassa.