Akaan kuvataiteilijoiden kevätnäyttely on monipuolinen katsaus taiteeseen

Mari Pirkkasen työ on nimeltään sisarukset.
Mari Pirkkasen työ on nimeltään sisarukset.

Akaan kuvataiteilijoiden kevätnäyttelyä ei jurytetty tänä vuonna, vaan yhdistyksen jäsenet saivat itse valita kahdesta viiteen työtään. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi kulttuuritalo Laaksolassa on esillä monipuolinen kokoelma töitä 17 eri taiteilijalta.

Näyttelylle ei asetettu myöskään teemaa, joten töidet aiheet olivat vapaasti valittavissa.

Osa näyttelystä on Aimo Vuokolan muistonäyttely. Viime kesänä menehtynyt taiteilija oli fotografiikan uranuurtaja, joka sai valtion taidepalkinnon kahtena vuonna ja niitti menestystä myös ulkomailla.

Aimo Vuokolan työt näyttelyyn valitsivat hänen poikansa Jukka, Tomi ja Marko Vuokola. Niiden sommittelun tilaan suunnittelivat Jukka ja Tomi.

– Aimo teki taidetta vielä viime keväänä ja oli toiminnassamme mukana, kuvataiteilijoiden hallituksen jäsen Kristiina Maijala muistelee.

Näyttelyn pystyttäminen vaatii hänen mukaansa paljon talkootunteja ja rahaakin muun muassa tilavuokraan. Hän kehuu yhdistyksen hyvää henkeä. Keskenään ei kilpailla vaan toimitaan yksissä tuumin.

Kristiina Maijala itse on käynyt aikoinaan taidekoulun.

– Näen, että jokaisessa ihmisessä on monta puolta. Taiteen avulla pääsee tutustumaan itsessä siihen puoleen, jota ei pysty pukemaan sanoiksi. Taide tekee ihmisen kokonaiseksi.

Hän kuvailee taidetta löytöretkeksi, joka ei anna valmiita vastauksia vaan laittaa pohtimaan asioita.

– Toivon, että muutkin saisivat hyvää katsomalla tekemiämme teoksia.

Töihin ovat käyneet tutustumassa myös MLL:n paikallisyhdistyksen lapset. Kukin valitsi mieleisensä työn ja teki siitä oman versionsa. Näin saatiin aikaan lasten oma taidenäyttely.

Kuvataiteilijoiden näyttely on auki Laaksolassa vielä tänään ja huomenna kello 9–14 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–14.

Saran versio mieleisestään taulusta.
Sara-tyttösen versio mieleisestään taulusta.
Jussi Hartoman triptyykki Verkostoituminen hyödyntää eri tekniikoita.
Jussi Hartoman triptyykki Verkostoituminen hyödyntää eri tekniikoita.
Kristiina Maijala tekee mielellään sarjoja.
Kristiina Maijala tekee mielellään sarjoja.
Aimo Vuokola oli fotografiikan uranuurtajia.
Aimo Vuokola oli fotografiikan uranuurtajia.