Toni Lähteenmäki ajoi jääradalla Suomen mestariksi

Asfalttikisoja odotellessa Toni Lähteenmäki haki SM-kultaa Ähtäristä.Kuva: Jari Raatikainen
Asfalttikisoja odotellessa Toni Lähteenmäki haki SM-kultaa
Ähtäristä.Kuva: Jari Raatikainen

Vuoden ensimmäiset autourheilun Suomen mestaruudet ratkottiin Ähtärissä ajetuissa jäärata-ajoissa viime lauantaina. Alkuperäisen SM-sarjan oli AKK-Motorsport joutunut kutistamaan ”kerrasta poikki” -kisaksi peruuntuneiden osakilpailuiden takia.

Erikoisen lämpimästä talvesta huolimatta oli Ähtärin rata ajettavassa, tosin sohjoisessa kunnossa vielä maaliskuussakin.

 

V1600-luokassa Suomen mestariksi ajoi Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoita edustava, viialalaisen Lähteenmäen autourheilusuvun nuorin edustaja Toni Lähteenmäki. Tonillahan on jo entuudestaan vahva kokemus saman luokan autolla asfalttiradoilta. Ajoharjoittelu VaToSUA:n ylläpitämällä Toijalan

jääradalla on myös ollut auttamassa Tonia tutustumaan jäärata-ajon saloihin. Toiseksi luokassa ajoi Ähtärin oma poika Jari Koskimaa ja kolmanneksi Lempäälän Jukka Oja. Myös Toijalan harjoitusjääradalta ajokokemusta hankkinut Parkanon Karoliina Leppihalme ajoi 13 kilpailijan luokassa hienosti viidenneksi.