Toni Lähteenmäki ajoi jääradalla Suomen mestariksi

Asfalttikisoja odotellessa Toni Lähteenmäki haki SM-kultaa Ähtäristä.Kuva: Jari Raatikainen

Asfalttikisoja odotellessa Toni Lähteenmäki haki SM-kultaa
Ähtäristä.Kuva: Jari Raatikainen

Vuoden ensimmäiset autourheilun Suomen mestaruudet ratkottiin Ähtärissä ajetuissa jäärata-ajoissa viime lauantaina. Alkuperäisen SM-sarjan oli AKK-Motorsport joutunut kutistamaan ”kerrasta poikki” -kisaksi peruuntuneiden osakilpailuiden takia.

Erikoisen lämpimästä talvesta huolimatta oli Ähtärin rata ajettavassa, tosin sohjoisessa kunnossa vielä maaliskuussakin.

 

V1600-luokassa Suomen mestariksi ajoi Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoita edustava, viialalaisen Lähteenmäen autourheilusuvun nuorin edustaja Toni Lähteenmäki. Tonillahan on jo entuudestaan vahva kokemus saman luokan autolla asfalttiradoilta. Ajoharjoittelu VaToSUA:n ylläpitämällä Toijalan

jääradalla on myös ollut auttamassa Tonia tutustumaan jäärata-ajon saloihin. Toiseksi luokassa ajoi Ähtärin oma poika Jari Koskimaa ja kolmanneksi Lempäälän Jukka Oja. Myös Toijalan harjoitusjääradalta ajokokemusta hankkinut Parkanon Karoliina Leppihalme ajoi 13 kilpailijan luokassa hienosti viidenneksi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?