Rasismi turhauttaa

Miksi?

Tuon kysymyksen esittävät vielä nykypäivänäkin monet, joiden juuret eivät ole Suomessa, tai jotka eivät muuten vain näytä, kuulosta tai käyttäydy kuin syntyperäinen suomalainen. Onko mitään pateettisempaa keinoa hakea huomiota kuin rotuerottelu tai syrjintä kansalaisuuden, ulkonäön, tai vaikkapa kielitaidon perusteella?

Entäpä mitä pahaa on sanassa neekeri, joka on suomenkielinen sana? Minäpä kerron. 1700-luvulta lähtien tummaihoisia afrikkalaisia ja heidän jälkeläisiään alettiin kutsua neekereiksi. Heitä halveksuttiin, orjuutettiin ja jopa teloitettiin ihonvärinsä takia. He eivät olleet ihmisiä, he olivat neekereitä!

Miksi muun maan kansalaisuuden omaava ihminen ei saisi muuttaa Suomeen? Koska joutuu maksamaan enemmän veroja? Koska he muka vievät työpaikkamme? Koska saattaa joutua kommunikoimaan vieraalla kielellä? Ei, nämä ovat sivuseikkoja siihen nähden, että Suomi voi tarjota heille ja lapsilleen turvallisen elin- ja kasvuympäristön toisin kuin esimerkiksi Syyria, jossa kuolee päivittäin satoja ihmisiä. Herätkää ihmiset, ja ajatelkaa, onko rasismissa mitään järkeä. Miten toinen ihonväri, kielitaito, uskonto, kansallisuus tai pukeutuminen vaikuttavat elämääsi. Eivät mitenkään.

 

Luukas Rokkanen, 8E

Kommentointi on suljettu.