Sotakamreereiden lipun naulaus Parolannummen Panssarikappelissa

Kuvassa sotakamreerit, jotka osallistuivat lipun naulaamiseen, vasemmalta lukien Tapani Flygtman, Raimo Toveri, Mikko Selin, Reino Lehväslaiho, Arto Pekkola, Ilpo Nurmi, Teuvo Mahrberg. Kuva: Jaakko Virtanen.
Kuvassa sotakamreerit, jotka osallistuivat lipun naulaamiseen, vasemmalta lukien Tapani Flygtman, Raimo Toveri, Mikko Selin, Reino Lehväslaiho, Arto Pekkola, Ilpo Nurmi, Teuvo Mahrberg. Kuva: Jaakko Virtanen.

Parolannummen Panssarikappelissa järjestettiin juhlava Sotakamreereiden lipun naulaus ja vihkiminen 19.12.2013.

Lipun vihki kenttäpiispa Pekka Särkiö.

Suomessa on myönnetty kaikkiaan 53 sotakamreerin arvonimeä. Arvonimen saaneista noin 25 on vielä elossa. Heistä oli paikalle päässyt seitsemän henkilöä, jotka olivat itseoikeutettuja lipunnaulaajia. Yksi heistä on akaalaissyntyinen sotakirjailija, 91-vuotias Reino Lehväslaiho.

Kaikkiaan naulaukseen osallistui 27 henkilöä, jotka edustivat eri järjestöjä, puolustusvoimia, poliisihallintoa, evp upseereita, liikelaitoksia, reserviläisjärjestöjä, sotaveteraaneja ja sotainvalideja.

 

Jaakko Virtanen