Myrsky viivästytti sähkölinjaraivausten viimeistelytöitä

Kasvillisuutta on raivattu sähkölinjojen alta useissa paikoissa Viialassa.
Kasvillisuutta on raivattu sähkölinjojen alta useissa paikoissa Viialassa.

Viialassa on raivattu puustoa sähkölinjojen alta, ja työn jälki on ihmetyttänyt joitakuita. Puunrunkoja on jätetty ojiin ja tienpientareille lojumaan.

Elenian kenttäpäällikkö Jouni Siniranta selventää, että työt ovat vielä viimeistelemättä.

Alihankkijoiden kanssa tehdään aina sopimus, jonka mukaan rangat kerätään pois ojista ja tieltä. Viimeistelyä ovat myöhästyttäneet myrskytuhot, joiden korjaaminen menee vähemmän kiireellisten asioiden edelle. Raivausjäljet siistitään lumitilanteen salliessa mahdollisimman pian vuoden 2014 alussa.

Sähkölinjojen lähistöltä  raivataan puustoa sähkönjakelun häiriöttömyyden varmistamiseksi sekä  mahdollisten vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi. Tilannetta tarkkaillaan ilmasta käsin helikoptereilla tehtävällä ilmakuvauksella ja tarkastuksella.

Elenia ei omista maita sähkölinjojen kohdalla, joten raivattu puusto kuuluu ja jää hyötykäyttöön maanomistajalle. Kuka tahansa ei siis saa käydä keräämässä rankoja itselleen polttopuiksi, vaan maanomistajalta pitää aina kysyä lupa.

Alihankkijana urakassa on porvoolainen Exsane.

 

Kasvillisuutta on raivattu sähkölinjojen alta useissa paikoissa Viialassa.
Kasvillisuutta on raivattu sähkölinjojen alta useissa paikoissa Viialassa.