Oppilaat veivät joulumieltä Havulinnan vanhuksille

Katariina Latva-Karjanmaa, Julius Tuominen, Miska Kemppainen, Tiia Mäkinen, Elli-Noora Liukkonen, Ville Jokela ja Valtteri Mönkö leipomispuuhissa.
Katariina Latva-Karjanmaa (vas.), Julius Tuominen, Miska Kemppainen, Tiia Mäkinen, Elli-Noora Liukkonen, Ville Jokela ja Valtteri Mönkö leipomispuuhissa. Kuva: Sanna Vehmas.

Arvo Ylpön koulun 6B-luokka vei joulumieltä vanhainkoti Havulinnan asukkaille maanantaina 9. joulukuuta. Opettaja Krista Hietanen halusi tehdä hyvää luokan kanssa, ja oppilaat ehdottivat vierailua vanhainkodille.

Musiikkitunneilla harjoiteltiin etukäteen joululauluja, joita luokka lauloi vanhuksille. Lisäksi askarreltiin ja paistettiin pipareita yhdessä, ja oppilaat lukivat vanhuksille sanomalehtiä.

Oppilaat kävivät myös osastoilla asukkaiden luona, sillä kaikki vanhainkodin asukkaat eivät pääse tulemaan juhlasaliin.

Vanhukset olivat hyvin tyytyväisiä vierailuun.

– Musiikkiesitykset olivat upeita. Lapset toimivat luonnollisesti ja rohkeasti asukkaidemme kanssa, vastaava hoitaja Anna-Stiina Salminen kehaisee oppilaiden reippautta.

Pelkästään lasten ja nuorten tapaaminen toi vanhuksille suurta iloa. Havulinnassa toivotaankin alakoululaisten vierailusta jokavuotista perinnettä. Esitysten ei tarvitse olla monimutkaisia, ja visiitistä on iloa myös lapsille.

Opettaja Krista Hietanen kertoo, että vierailu kosketti oppilaita syvästikin. Tunnilla käsiteltiin myöhemmin ihmisen elämää, vanhenemista ja joulun merkitystä.

Anni Kelaa jännitti hiukan laulaminen etukäteen, vaikka hän on esiintynyt yleisölle aikaisemminkin. Laulaminen oli mukavaa, ja vanhusten kanssa oli helppo jutella. Heidän tarinansa olivat koskettavia.

– Joulussa on tärkeää muistaa perheen merkitys, Anni kiteyttää.

Vastaava hoitaja lähettää luokalle kiitoksensa.

–  Toitte Havulinnaan sellaista joulumieltä, jota ei rahalla saa.

Jani Virolainen ja Niko Nikander leipoivat vanhuksille pipareita muiden opilaiden tavoin.
Jani Virolainen (vas.) ja Niko Nikander leipoivat vanhuksille pipareita muiden oppilaiden tavoin. Kuva: Sanna Vehmas.
Opettaja Krista Hietanen ja oppilaat Emma Juvonen, Henriikka Elonen, Anni Kela, Pinja Hämäläinen, Ronda Saarikivi, Oona Juomoja, Roosa Niskanen ja Ronja Rautalappi
Laulupuuhissa opettaja Krista Hietanen ja oppilaat Emma Juvonen, Henriikka Elonen, Anni Kela, Pinja Hämäläinen, Ronda Saarikivi, Oona Juomoja, Roosa Niskanen ja Ronja Rautalappi. Kuva: Sanna Vehmas.