Erityisliikunnan ryhmät aloittavat viikolla kaksi

Akaan kaupungin liikuntatoimen järjestämät ohjatut erityisliikunnan ryhmät aloittavat toimintansa viikolla 2.

Viialan Rasin voimailutilalla on kolme iäkkäille suunnattua kuntosaliryhmää, jotka kokoontuvat maanantaisin kello 9.00 ja 10.00 alkaen sekä keskiviikkoisin kello 10.00 alkaen. Lempeän liikunnan jumppaa voi tulla kokeilemaan keskiviikkoisin Viialan Lallintalolle kello 11.15.

Kylmäkosken terveysaseman alakerrassa sijaitsevalla kuntosalilla kokoontuu keskiviikkoisin kaksi ryhmää, kello 13.00 ja kello 14.00. Ryhmistä aikaisempi on tarkoitettu liikkumisen rajoitteista kärsiville henkilöille. Kylmäkosken Aseman koululla jumpataan Lempeän liikunnan merkeissä maanantaisin kello 11.30.

Lempeän liikunnan ryhmään voi osallistua myös Toijalan Monitoimihallilla tiistaisin kello 11.15. Hyvin kevyttä liikuntaa kaipaaville tarkoitettu tuolijumppa on tiistaisin Arvo Ylpön koulun liikuntasalissa kello 15.15–15.45. Ryhmässä voimistellaan pääasiassa tuolilla istuen.  Monitoimihallin kolme kuntosaliryhmää ovat tällä hetkellä täynnä.

Lempeän liikunnan jumpissa harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta ja ne soveltuvat ikääntyneille henkilöille. Ryhmissä jumpataan sekä seisten että lattiatasossa. Mukaan kannattaa ottaa juomapullo ja jumppapatja.

Torstaisin kello 11.45 kokoontuu Monitoimihallilla maksuton päiväjumppa, joka on tarkoitettu lähinnä työikäisille henkilöille. Päiväjumppa sisältää kevyttä ja helppoa perusliikuntaa.

Eläkeläisten ryhmiin osallistuminen edellyttää Kuntopassin hankkimista. Ryhmien ohjauksesta vastaa erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen, joka vastaa kaikkiin liikuntaryhmiin liittyviin kysymyksiin numerossa 040 335 3566.