Akaa-Volley taipui kotikentällään Mikkelin Passareille

Akaa-Volleyn syksyn kovin vahvistus Jimmy Hernandez palkittiin sunnuntaina ansaitusti kotijoukkueen parhaana pelaajana. Kuva: Markku Ruonala.

Miesten ykkössarjaa pelaavan Akaa-Volleyn lentopallomiehistö kohtasi sunnuntaina 15.12. runkosarjan päätöksessä Mikkelin Passarit Toijalan Monitoimihallilla. Sarjakärki Passarit oli juuri niin kova, kuin ilman tappioita koko syksyn pelanneelta joukkueelta saattoi odottaa. Kolme sarjapistettä lähti Akaasta Mikkeliin parin tunnin taistelun jälkeen eränumeroin 19–25, 27–29, 25–15, 20–25).

– Harmittavan pienestä jäi tänään peli kiinni. Toisessa erässä meilläkin oli eräpalloja, mutta emme niitä saaneet käytettyä. Jossittelu on turhaa, mutta eri pelihän tästä olisi tullut, jos joku toisen erän eräpalloista olisi saatu päätettyä. Mikkeli veti vissiin kolmannessa erässä henkeä, kun se tuli meille niin helposti. Mikkeli pelasi tänään kuin myös koko syksyn eli varsin vakuuttavasti, ruoti pelin jälkeen tapahtumia Akaan valmentaja Risto Lahti.

Passarit oli sunnuntaina todella kova. Se hyökkäsi tehokkaasti, ja kun palloa piti toimittaa helppoina Akaan puolelle, riitti Mikkelillä maltti siihenkin. Akaan vastahyökkäyksistä ei toivottua tulosta tullut. Mikkelin puolustus oli selvästi parempaa, kuin kotijoukkueella.

Syksy meni suunnitelmien mukaan

Akaa-Volleyn syksy meni tavoitteiden mukaan. Joukkue pääsi lohkossaan Mikkelin jälkeen toiseksi. Tampereen Kisatoverit tuli lohkon kolmanneksi. Nämä kolme joukkuetta jatkavat ylempään jatkosarjaan. Akaa-Volleyn tilille tuli syksyn aikana 11 voittoa ja kolme tappiota.

”Pohjoislohkosta” ylempään jatkosarjaan selvisivät Särkät Volley, Kyyjärven Kyky ja Kuortaneen urheiluopiston joukkue.

Ylempää jatkosarjaa pelataan 11.1.–16.2.  Sarjassa pelaa molempien runkosarjalohkojen kolme parasta joukkuetta eli yhteensä kuusi joukkuetta. Samassa runkosarjalohkossa pelanneiden joukkueiden ottelut jäävät voimaan ylempään jatkosarjaan, eivätkä joukkueet enää kohtaa toisiaan ylemmässä jatkosarjassa. Jokaiselle joukkueelle tulee siis kuusi ottelua ylemmässä jatkosarjassa ja ylemmän jatkosarjan sarjataulukkoon tulevat 10 ottelun pisteet.

Akaa-Volley hävisi Mikkelin Passareille syksyn aikana sekä kotona että vieraissa. TKT:n Akaan miehistö voitti molemmissa kohtaamisissa 3–2.

Ylemmän jatkosarjan otteluohjelma ei ollut vielä tätä kirjoitettaessa valmiina. Tietoa päivitetään AKaa-Volleyn nettisivuille mahdollisimman pian ja kotiottelut ilmoitetaan perinteisesti paikallislehdessä.