Matti Koppanen Reservinupseerien johtoon

Viialasta kokoukseen osallistuivat Aarne Mäkelä (vas.) ja Erkki Väisänen. Kuva: Jukka Turunen
Viialasta kokoukseen osallistuivat Aarne Mäkelä (vas.) ja Erkki Väisänen. Kuva: Jukka Turunen

Matti Koppanen valittiin Toijalan Seudun Reserviupseerikerhon puheenjohtajaksi vuodelle 2014. Valinta tehtiin marraskuussa pidetyssä vuosikokouksessa Lounaspirtillä. Viime vuonna merkittävästi uudistunut hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Markku Lapinleimu. Varsinaisten vuosikokousasioiden lisäksi kokouksessa kuultiin esitelmä Toijalan Seudun Reserviläiset ry:n jäsenen Ossi Reinin kokemuksista rauhanturvaamistehtävässä Kosovon Lipljan kylässä vuosina 2003–2004. Ossi kertoi ilmeikkäästi valokuvien kautta kokemastaan palvelusajasta viestijoukkueen varajohtajana. Tuolloin Suomesta oli vahvuudessa 680 sotilasta.

Kunniajäsenemme Pentti Uotila mainitsi, että kerhomme ensimmäinen YK-joukoissa palvelut jäsen oli Per Suominen. Hän palveli ensimmäisten suomalaisten YK-sotilaiden joukossa Suezilla v. 1956.

Tulevan vuoden toiminnasta mainittakoon sotahistoriallinen matka toukokuussa Kuhmoon ja Raatteen tielle. Oppaana matkalla toimii kerhon jäsen Unto Heikura. Matkan pääjärjestelyistä vastaavat kerhon nuoret upseerit Jussi Pekkalan johdolla.

Jukka Turunen