Vihdoilla varoja veteraaneille

Vihtojenmyynti tuotto luovutettiin veteraaneille. Kuvassa oikealta Mauri Mattila, Heikki Salo, Kaisa Tiainen ja Pekka Hovila.
Vihtojenmyynti tuotto luovutettiin veteraaneille. Kuvassa oikealta Mauri Mattila, Heikki Salo, Kaisa Tiainen ja Pekka Hovila.

Valkeakosken – Sääksmäen sotaveteraaneilla oli vuosia sitten tapana tehdä porukalla kesäisin vihtoja ja myydä niitä kaupoissa saadakseen varoja yhdistyksen toimintaan.

Yhdeksäntoista vuotta sitten päättivät Saarioispuolen tarttistorilaiset auttaa heitä ja panivat pystyyn Vihtavestivaalit. Niillä sidotut vihdat on sitten tilaisuuden lopuksi myyty huutokaupalla ja kertyneet varat on lahjoitettu tuplattuna veteraaniyhdistykselle.

Aluksi he käyttivät niitä veteraanien virkistys- ja kuntoutustoimintaan, viimevuotinen tuotto käytettiin siivouspalveluiden hankkimiseen.

Tämänvuotinen vihtavestivaalien tuotto luovutettiin viime viikon maanantaina ja sen käytöstä saavat veteraanit itse päättää.

Valkeakosken – Sääksmäen sotaveteraanien puolesta lahjashekin ottivat vastaan Heikki Salo ja Mauri Mattila ja luovuttajina olivat Tarttistorin aktiivit Kaisa Tiainen ja Pekka Hovila.

– Aikoinaan meitä oli yhdistyksessä yli kuusisataa jäsentä, nyt meitä veteraanitunnuksen omaavia on vähän päälle sata. Rivit harvenevat, minäkin olen yhdeksissä kymmenissä ja nuorimmasta päästä, totesi Heikki Salo.

Mauri Mattila puolestaan on yksi ahkerimmista vihdantekotarpeiden hankkimisessa.

– Aina se tulee peräkärryllinen vihta-aineksia haettua valmiiksi vihdantekijöille. En niitä kuitenkaan yksin hanki, mukana on vaihtelevasti väkeä, usein muun muassa Alfthanin Jussi ja Hovilan Pekka.

 

Vihtojenmyynti tuotto luovutettiin veteraaneille. Kuvassa oikealta Mauri Mattila, Heikki Salo, Kaisa Tiainen ja Pekka Hovila