Jukka Ahonen loikkasi Vihreistä Keskustaan

Entinen Akaan Vihreiden valtuutettu Jukka Ahonen Viialasta on loikannut Akaan Keskustan riveihin. Puoluevaihdoksen Ahonen kertoo tapahtuneen jo jonkin aikaa sitten. Ahonen valittiin Akaan Keskustan kunnallisjärjestön syyskokouksessa 11.11. järjestön johtokuntaan.

– Vihreät ovat tehneet keskiryhmän kanssa yhteistyötä koko sen ajan, mitä itse olen ollut paikallispolitiikassa. Vihreiden toiminnassa en ole ollut moniin vuosiin muuta kuin rahastonhoitajana, josta siitäkin luovuin kuin jäin ikään kuin tauolle, Ahonen perustelee.

Ahonen ei osaa sanoa, lähteekö hän keskustan ehdokkaaksi seuraavissa kunnallisvaaleissa. Yrittäjänä Ahonen sanoo kantavansa huolta erityisesti yrityselämästä.

Akaan Keskustan puheenjohtaja jatkaa Jouni Vaittinen. Sihteerinä on Jani Hevonoja. Ahosen lisäksi uutena johtokuntaan valittiin Sirkka Koivuniemi. Vaittisen mukaan Ahonen on otettu Keskustassa vastaan tyytyväisin mielin.

– Aktiivinen kaveri ja tarkempi kuin kello, Vaittinen määrittelee.

Vaittisen mukaan Akaan Keskustaa puhuttavat kaupungin yleiset isot asiat. Kuntaliitosten toteutumiseen Vaittinen suhtautuu epäillen.

– Minun uskoni on mennyt alaspäin. Riippuu siitä, tuleeko sote-laista jotain. Jos valtiovallan taholta ei tule velvoitteita, en usko, että liitoksia tulee. Sitten jatketaan kuten ennenkin. Tosin vielä on aika paha sanoa mitään, kun ei ole neuvoteltu mihinkään suuntaan. Nyt on ollut vasta kevyttä tunnustelua. Kuitenkin Akaan valtuustossa oli niin monta erilaista kantaa, että sen perusteella on paha uskoa liitoksiin.

Viimeviikkoisessa Akaan valtuustossa yhdistymisselvityksiä esitettiin erilaisin yhdistelmin Valkeakosken, Urjalan, Lempäälän ja Vesilahden kanssa. Päätökseksi tuli, että Akaa selvittää yhdistymistä Valkeakosken ja Urjalan kanssa.

Kommentointi on suljettu.