Akaan nuorisoteatteri valmistautuu Murros-festivaaliin

Päivitetyssä versiossa kevään irvokkaat akat ovat äitejä.
Kevään irvokkaat akat ovat nyt äitejä.

Akaan nuorisoteatterin viime keväänä valmistunut Sirpaleista ihoa nähdään Viialan teatterilla kolme kertaa ennen kuin ryhmä esittää sen nuorten teatterifestivaali Murroksessa Tampereella. Esitykset ovat lauantaina 16.11. kello 19, sunnuntaina 17.11. kello 12 ja keskiviikkona 20.11. kello 19.

Akaan nuorisoteatteri koostuu Akaan lukion draamaryhmästä ja Akaan opiston Viialan-toimipisteen nuorten teatteriryhmästä. Minna Kankaan ohjaama Sirpaleista ihoa puolestaan perustuu kokonaan nuorten näyttelijöiden omiin teksteihin. Suurelta osin yhteisissä harjoituksissa syntyneet tekstit käsittelevät niitä asioita, mitä nuoret itse pohtivat koulussa ja kotona, arkisin ja vapaalla.

Viialan Teatterin esityksillä porukka kerää rahaa osallistuakseen festivaalin muuhun ohjelmaan, joka ei ole ilmaista, vaikka oma näytelmä onkin valittu mukaan.

– On hieno mahdollisuus nuorille, kun he pääsevät festareille. Varsinkin kun he pääsevät myös työpajoihin ja katsomaan muiden esityksiä. Lisäksi siellä on illanviettoja ja muuta yhteistä aktiviteettia. Kaikki nekin, jotka olivat lähteneet yliopistoihin ja muihin, halusivat ehdottomasti mukaan, Minna Kangas kertoo.

Näyttämöllä on nyt kolme tyyppiä enemmän kuin kevään versiossa. Siksi lisäyksiä on tehty myös repliikkeihin.

14Sirpaleista ihoa1
Sirpaleista ihoa on nuorten kirjoittama ja käsittelee heidän arkeensa liittyviä asioita.

– Ja irvokkaat akat ovat nyt äitejä, Kangas kertoo.