Rasin koulua ei lakkautettaisi

Kaupunginjohtaja esittää Keskustan koulun peruskorjausta

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Keskustan koulu peruskorjataan. Koulun rehtori ja sivistysjohtaja toivovat ensin laajempaa keskustelua koulun tarpeista ja koko kouluverkosta.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esittää kaupunginhallitukselle, että se esittää valtuustolle, että Keskustan koulu peruskorjataan.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esittää kaupunginhallitukselle, että Keskustan koulu peruskorjattaisiin täydellisesti. Hirvialhon koululle tehtäisiin tarvittavat tilamuutokset, sillä kuudesluokkalaisten opetus siirtyisi sinne.

Peruskorjaus oli yksi viidestä vaihtoehdosta. Sen hinnaksi on arvioitu 5 986 000 euroa, mutta hinta sisältää 650 000 euron sisäliikuntatilan rakentamisen Rasin koululle, joka jatkaisi toimintaansa. Kaupunginjohtaja Viitasaari esittää, että Rasin sisäliikuntatilakysymys ratkaistaan myöhemmin erillisenä asiana. Niinpä peruskorjauksen hinta-arvioksi jää noin 5,35 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan esityksen tiistaina 5. marraskuuta, minkä jälkeen asia etenee valtuuston käsittelyyn. Viitasaari esittää myös, että kaupunginhallitus päättää perustaa hankkeen toteuttamisen valvontaan rakennustoimikunnan, johon nimetään kolme luottamushenkilöjäsentä, tekninen johtaja, sivistysjohtaja ja kiinteistöpäällikkö.

Muut vaihtoehdot Viialan alueen vuoden 2020 tarpeet täyttäväksi kouluverkoksi ovat Keskustan koulun peruskorjaus ja laajennusosan rakentaminen Rasin koulun oppilaita varten (6,7 miljoonaa euroa), Keskustan koulun peruskorjaus ja viereisen asuntolan muuttaminen Rasin koulun oppilasmäärälle riittäviksi opetustiloiksi (6,7 m€), Hirvialhon koulun laajennus Keskustan koulun oppilaita varten (10,2 m€) ja Hirvialhon koulun laajennus Keskustan ja Rasin koulujen oppilaita varten (10,4 m€).

Yksi kommentti

  1. Timo Rajala

    Nyt sit olisi tosi hienoa, jos poliittisten ryhmien napamiehet ja -naiset avautuisivat mitä mieltä ovat? Taitaa Aki Viitasaaren ehdotus olla realistisin mahdollinen. Kyllähän haaveita uuden rakentamisesta voi olla, mutta eurotkin tässä puhuvat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?