T-Tili palvelee etenkin PK-yrityksiä asiakaslähtöisyydellään

Maarit Määttästä ei pelota yrittäjäksi ryhtyminen.
Maarit Määttästä ei pelota yrittäjäksi ryhtyminen.

Maarit Määttänen avasi oman tilitoimiston Viialaan apteekin taloon viime keväänä. Oman yrityksen perustaminen taantuman aikana ei naista pelottanut, päinvastoin. Yleinen taloudellinen tilanne yt-neuvotteluineen tuntui oikealta hetkeltä perustaa yritys, josta hän oli jo jonkin aikaa haaveillut.

– Taloushallintoa tarvitaan aina, se on viimeinen asia, josta yritykset luopuvat. Alalta on myös jäämässä paljon henkilöitä eläkkeelle tulevaisuudessa, Määttänen perustelee sitä, että hän ei pelkää kilpailua.

T-Tili tarjoaa kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluita, reskontra- ja palkanlaskentapalveluita sekä taloushallinnon alihankintapalveluita. Yritys kuuluu Suomen Talousverkkoon. Tätä Määttänen pitää valttinaan, sillä verkko tarjoaa laajan tukijoukon. Määttäsen kautta saa kaikki taloushallinnon palvelut. Hänellä on pitkän tähtäimen suunnitelmissa yrityksen laajentaminen, ja Määttänen aikoo suorittaa Taloushallintoliiton KLT-tutkinnon. Se avaa uusia työmahdollisuuksia.

T-Tili on keskittynyt pienien ja keskisuurien yritysten palvelemiseen.

– Olen kuullut monen sanovan, että pienet yritykset jäävät tilitoimistoissa helposti suurten yritysten jalkoihin. Itse olen ihmisläheinen ja haluan auttaa asiakkaita heidän näkökulmastaan. Talousverkon taloushallintojärjestelmä mahdollistaa täysin sähköisen taloushallinnon. Tämä tuo asiakkaalle rahallisia säästöjä sekä samalla vähentää työn määrää.

Ketjun toimintaideaan kuuluu myös se, että asiakkaalle annetaan tyytyväisyystakuu. Huonosta palvelusta asiakas saa maksamansa rahat takaisin.

Asiakkaita kauempaakin

Ennen yrityksensä perustamista Maarit Määttänen oli pari vuotta kotona hoitamassa lapsia. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistotyöstä, ja ennen yrittäjäksi ryhtymistä hän oli tehtaan palkkalistoilla taloushallinnossa.

Määttänen päätyi alalle vähän sattumalta. Kauppaoppilaitoksen jälkeen ala vei mukanaan, vaikka myös hoitoalan työt kiinnostivat.

– Olen hyvä numeroiden kanssa, joten tämä ala oli lopulta luonnollinen valinta. Olen saanut asiakkaita yrityksen perustamisen jälkeen sopivaa tahtia. Heitä on tällä hetkellä ympäri Pirkanmaata, mutta tämä alahan ei ole sidottu maantieteelliseen sijaintiin, vaan voin palvella kauempanakin olevia asiakkaita, Matomäessä Viialassa asuva yrittäjä sanoo.

Sopiva liiketila löytyi sattuman kaupalla, ja se mahdollistaa tulevaisuudessa myös toiminnan laajentamisen.

Kolmen lapsen äiti kehuu ammattiaan siitä, että perhe ja työ on helppo yhdistää. Työn ruuhkapiikit ovat ennakoitavissa, ja työajat ovat joustavia. Töitä voi tehdä myös kotoa käsin.

Tuoreen yrittäjän vapaa-aika kuluu lasten ja koirien kanssa touhutessa, taloa remontoidessa sekä käsitöiden parissa.

Paperiton taloushallinto on tätä päivää.
Paperiton taloushallinto on tätä päivää.
Maarit Määttästä ei pelota yrittäjäksi ryhtyminen.
Maarit Määttästä ei pelota yrittäjäksi ryhtyminen.