Autohuolto Ramobil aloitti Toijalassa

Rami Turunen, 39, toteutti tänä syksynä monivuotisen haaveensa perustamalla oman autohuoltoyrityksen. Autohuolto Ramobil palvelee asiakkaita Toijalassa Pätsiniementie 63:ssa.

– Teen katsastushuoltoja, pakokaasumittauksia ja ilmastointihuoltoa, hitsailen ja vaihdan osia. Pystyn lukemaan testerillä myös vikakoodeja sekä uusimpana tekemään dieselautoihin hiukkassuodattimien pesuja. Voin viedä auton myös katsastukseen, jos omistaja itse ei kerkiä, Turunen kuvailee.

Alkumetreillä töitä on ollut laidasta laitaan ilmastointihuolloista vikakoodeihin. Yrittäjä tietää alalla riittävän kilpailua, jossa hän oman yrityksensä vahvuuksiksi arvioi juuri vikakooditesterin sekä hiukkassuodattimien pesun, mikä on suodattimen vaihtoon verrattuna huomattavasti huokeampaa.

Turunen on rassannut mopoja ja autoja koko ikänsä sekä opiskellut ammattikoulussa autoalaa ja suorittanut alan kursseja. Työt ovat vieneet miestä kuitenkin rakennuksille, leipomoon ja varastoon. Hän ehti olla lähes kymmenen vuotta varastotöissä Valiolla, kunnes olkapää-, polvi- ja selkävaivat saivat miehen miettimään uusia kuvioita. Kun yrityksessä alkoivat yt-neuvottelut, Turunen ilmoittautui vapaaehtoiseksi lähtijäksi.

Pitkään hautunut ajatus omasta yrityksestä toteutui, kun Turunen vuokrasi autohuollolle sopivan hallitilan Pätsiniementieltä. Yrittäjä on erityisen tyytyväinen hallin rasvamonttuun, joka mahdollistaa öljynvaihdon raskaampaankin kalustoon.

Rami Turunen on alun perin kotoisin Pirkkalasta. Toijalaan Turuset toi vuonna 2002 edulliset asunnot. Perheeseen kuuluvat Urjalan vuodeosastolla sihteerinä työskentelevä vaimo Kirsi ja kolme lasta Iina, 10, Saana, 6, ja Veeti, 5. Perheenisän tavoitteena on tehdä yrittäjänäkin säännöllistä päivää, jotta aikaa jää perheelle ja kotitöille. Automieheksi on kasvamassa myös perheen 5-vuotias Veeti, joka viihtyy isänsä kanssa hallilla.

 

Rami Turunen on tyytyväinen päästessään halliin, jossa on mahdollisuus käyttää nosturin ohella myös rasvamonttua.
Rami Turunen on tyytyväinen päästessään halliin, jossa on mahdollisuus käyttää nosturin ohella myös rasvamonttua.

78ramobil2 78ramobil1

Ilmastointihuollot ovat työllistäneet yrittäjää yrityksen alkutaipaleella.
Ilmastointihuollot ovat työllistäneet yrittäjää yrityksen alkutaipaleella.